Вузи залишаться у підпорядкуванні Міністерства освіти, - Семиноженко « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Вузи залишаться у підпорядкуванні Міністерства освіти, - Семиноженко
29-07-2010

Голова Держкомітету з питань науки, технологій та інформатизації Володимир Семиноженко запевняє, що ніяких вузів у міністра освіти і науки Дмитра Табачника не забирав, і забирати не планує.

Про це він заявив сьогодні журналістам, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

В. Семиноженко також підкреслив, що на минулому засіданні уряду не піднімалося питання про передачу вузів новому комітету, а тільки було затверджено положення про комітет.

"Цей комітет відповідає, як центральний орган виконавчої влади, безпосередньо підлеглий Кабінету Міністрів, а не через одного з міністрів, за всі ці сфери, у тому числі за виконання національної програми інформатизації", - сказав він.

В. Семиноженко також зазначив, що сьогодні на засіданні уряду було прийнято постанову про реєстрацію всіх інноваційних проектів в Україні, і цими питаннями займатиметься новий Державний комітет.

"Йому також передаються певні бюджетні програми... Ніколи не планувалася до теперішнього часу передача вищих навчальних закладів у цей комітет. Є Міністерство освіти, яке фактично керує освітою, наукова частина, крім наукової роботи у вищих навчальних закладах, перейшла до нового Державного комітету. Потреби в цьому немає (у передачі вузів новому комітету, - ред.). Прецеденти в світі є, але необхідності, мені здається, для України немає. Тому, я думаю, відбулося деяке непорозуміння. Перейшли наука, технології та інновації до нового державного комітету, а не вищі навчальні заклади", - пояснив колишній віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що Кабінет Міністрів розгляне питання про передачу в управління Державного комітету з науки, інновацій та інформатизації ряду вищих навчальних закладів.

Відзначимо, що Держкомітет з науки, інновацій та інформатизації очолює колишній віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів