Укрпатент: Комерціалізація наукових досліджень. Лекція для вишів від команди ІР офісу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Укрпатент: Комерціалізація наукових досліджень. Лекція для вишів від команди ІР офісу
19-02-2023

Українські винахідники та інноватори не володіють необхідними знаннями для комерціалізації своїх винаходів. Через це, до прикладу, заклади вищої освіти виводять на ринок лише близько 10% створених розробок. Хоча міжнародний досвід показує, що саме університети є основним драйвером інноваційного розвитку, а відповідно й економічного зростання.

Щоб покращити цю ситуацію в Україні, потрібне запровадження ефективної моделі трансферу технологій в університетах. А також формування фахівців з трансферу технологій, адже їх брак не дозволяє винахідникам та інноваторам отримати якісні послуги щодо цих питань.

Для подальшого запровадження такої моделі у вищих навчальних закладах і в межах курсів підвищення кваліфікації команда ІР офісу проводить лекції для українських вишів. Одна з них відбулась для керівництва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (ЧНУ), її прочитала Марина Зенова, керівниця відділу розвитку інноваційної екосистеми Департаменту розвитку інноваційного та креативного секторів ІР офісу.

“На сьогодні винахідники та інноватори не володіють необхідними знаннями щодо ринкових перспектив запропонованої ідеї та не отримують послуги з трансферу технологій на високому рівні, що заважає їм створювати та впроваджувати інноваційні продукти. Найчастіше ці проблеми пов’язані з несистемним підходом до створення інноваційної інфраструктури. Тому першочерговим завданням є запровадження ефективної моделі трансферу технологій в українських університетах”, – зазначила Марина Зенова.

Черкаський національний університет вже зробив перші кроки. На його базі діє регіональний Центр підтримки технологій та інновацій (TISC). ЧНУ здійснює підготовку фахівців з інтелектуальної власності. На кафедрі інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін працюють патентознавці, фахівці з інноватики та трансферу технологій, які пройшли навчання у Всесвітній організації інтелектуальної власності у Швейцарії (Женева) та США. Вони допомагають колегам з інших сфер.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів