Science і Nature забороняють зараховувати ChatGPT як співавтора статей « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Science і Nature забороняють зараховувати ChatGPT як співавтора статей
3-02-2023

Наукові журнали почали змінювати редакційну політику, заборонивши зараховувати популярного чат-бота ChatGPT як співавтора статей. Такі зміни, зокрема, анонсували головні редактори Science і Nature, як повідомляє The Guardian.

Видавці багатьох наукових журналів заборонили або обмежили використання дописувачами передового чат-бота на основі штучного інтелекту на тлі побоювань, що він може приправити академічну літературу недосконалими і навіть сфабрикованими дослідженнями.

Однак деякі журнали дозволять використовувати ChatGPT при підготовці рукописних текстів, якщо автори не приховують інформацію про це.

Чат-бот ChatGPT - це генеративна нейромережа заснована на основі мовної моделі (LLM) і розроблена американською компанією OpenAI з Сан-Франциско, штат Каліфорнія. ChatGPT був запущений у листопаді 2022 року, після чого швидко привернув увагу широкої аудиторії завдяки здатності виконувати завдання, пов'язані з різними сферами. Крім усього іншого, цей чат-бот може не тільки відповідати на поставлені питання, але і працювати з кодом, писати скрипти, пісні та есе, а також давати поради.

Нещодавно на веб-сайті Nature повідомили, що деякі дослідники почали враховувати ChatGPT як співавтора препринтів та статей. Так, журналістам вдалося знайти як мінімум чотири підтвердження цьому, наприклад, на препринтному сервісі medRxiv і в рецензованому журналі Oncoscience, що вилилося в дискусію про те, чи допустимо вказувати в якості автора роботи нейронну мережу, яка не може відповідати за зміст написаного тексту.

Докладіше на сайті theguardian.com

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів