Новий GMAT: відтепер доведеться думати « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Новий GMAT: відтепер доведеться думати
23-07-2010

У найближчі два роки тест GMAT, що уособлює для студентів MBA головне випробування на шляху до школи бізнесу, поповниться новими завданнями.

Про це повідомляє ділове видання Bloomberg Businessweek з посиланням на організаторів тесту - Graduate Management Admission Council (GMAC).

Нові розділи тесту дають оцінку тому, наскільки добре людина володіє навичками міркування. Схоже, школи бізнесу помітили шквал критики, що обвалився на них після кризи, і взялися за реформи.

Загальна кількість завдань у GMAT залишається попередньою, а нововведення, як заявляють представники GMAC, замінять одну з двох секцій письмового іспиту. Відповіді на деякі питання будуть записуватися на аудіоносії.

Майбутні зміни проштовхують професори та викладачі шкіл бізнесу, вони переконують організації, які стежать за якістю освіти, що добре було б додати в програми завдання, на прикладі яких слухачі зможуть застосувати на практиці свої теоретичні знання, цитує Bloomberg Businessweek Дейв Уілсон, президент і виконавчий директор GMAC.

Ці зміни стануть серйозним випробуванням, каже Уілсон, оскільки останнього разу GMAT помітно змінювався тільки наприкінці 90-х років, коли адаптувався для здачі на комп'ютерах. До того ж, як зауважує президент GMAC, нові питання допоможуть школам знаходити студентів, які будуть успішно займатися в класах, а не просто виживати.

Зараз GMAC закінчує останні приготування і вже в цьому році запустить пілотну версію свого нового тесту, повноцінна версія запланована до запуску на червень 2012 року. Організація вже витратила на розробку нових питань для GMAT близько $ 10 млн, і основні витрати припадають на аудіо-технології компанії Pearson Vue. Як вважають в GMAC, новий тест стане грізною зброєю у постійній боротьбі з їхнім головним конкурентом - Educational Testing Service. ETS зазіхнув на територію GMAC в минулому році, переконавши сотні шкіл бізнесу, у тому числі Гарвард, Стенфорд, Уортон і MIT, зараховувати студентів на основі свого тесту - Graduate Record Examinations (GRE).

Нові питання GMAT разюче відрізняються від усього, з чим раніше мали справу слухачі під час вступу до бізнес-шкіл, пише Bloomberg Businessweek.

Люди будуть оцінювати і робити висновки з діаграм, графіків і таблиць, співставлятимуть різні показники та відповідати на інтерактивні питання, що з'ясують аналітичні здібності особи, яка відповідає. Іноді слухачі будуть одягати навушники, таким чином викладачі хочуть з'ясувати, наскільки вдало аудіо-навчання вписується у програму MBA.


"Вступні тести змінюються, школи бізнесу все частіше підкреслюють, що на їхніх програмах важливим є критичне мислення" - говорить Пег Йост, старший віце-президент GMAC з послуг. За її словами, відгуки студентів після випробувань нового тесту до цього часу тільки позитивні.

До рук журналістів Bloomberg Businessweek потрапили деякі питання нового тесту, серед яких є завдання з таблицями. Студентів просять детально вивчити дані кількості пасажирів авіакомпаній та їх пересуванню в 21 аеропорту по всьому світу. Далі студенти отримують список тверджень, з яких вони повинні обрати вірні, ґрунтуючись на цифрах у таблицях. В інших вправах слухачі за допомогою тих же таблиць повинні знайти причини або оцінити ймовірність певних подій. Ще викладачі можуть попросити скласти рейтинг аеропортів.

ETS презентує свій оновлений тест у серпні 2011 року, у ньому будуть питання нового типу, що оцінюють вербальне мислення і те, як добре людина володіє кількісним міркуванням. Розрахунки можна буде вести прямо на екрані. Віце-президент ETS Девід Пейн говорить, що випробування тесту проходять вдало, а його організація зараз повністю поглинута поліпшенням і доробкою тесту.

Алекс Севілья, заступник декана та директор програми MBA Університету Уоррінгтон, покладає великі надії на нові інтерактивні розділи, що, на його думку, суттєво допоможуть у відборі кандидатів на місця в аудиторіях шкіл бізнесу.

"Ми бачимо багато кандидатів з високими балами у тестуванні і відмінними резюме, - розповідає Севілья виданню Bloomberg Businessweek. - Часом дуже важко підібрати групи під викладачів і рівень складності програм. Якщо нові питання стануть інструментом, що допоможе нам приймати більш правильні рішення при формуванні груп, це буде велика перемога для шкіл бізнесу".

Співробітники приймальних комісій інших шкіл бізнесу теж починають подумувати про те, як би запровадити новинку у своїх програмах.

Люди сприймають будь-які нововведення по-різному, декому зміни будуть здаватися додатковими складнощами, а інших нововведення навіть налякають. Але співробітники шкіл бізнесу і самі студенти сподіваються, що GMAC завчасно навчить і пояснить усім, як працювати з новим GMAT і навіщо взагалі потрібні ці зміни. GMAC розуміє стурбованість гравців ринку і вже спланувала інформаційні сесії й докладні звіти про випробування на весь наступний рік, все доступно на сайті MBA.com.

До того ж організація має намір тісно співпрацювати з компаніями, що готують студентів до здачі GMAT, тренери отримають зразки питань та інші відповідні матеріали.

Чад Траутвайн якраз керує однією з компаній, що готує людей до здачі GMAT, і вже готується до того, що доведеться багато чого дізнатися про новий іспит. "Тест розвивається, і ми змінюємося разом з ним, - говорить він, - думаю, GMAC заздалегідь розповість все про нові питання у своєму тесті, тому хвилюватися не варто. Але, як мені здається, знайдуться студенти, які скажуть, що нова версія тесту гірше відображає їх здібності, так що, ймовірно, треба готуватися до того, що стара і нова версії GMAT будуть найближчим часом змагатися між собою".

Автор: Олександр Шенаєв


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів