Києво-Могилянська та Острозька академії перейшли до управління Міносвіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Києво-Могилянська та Острозька академії перейшли до управління Міносвіти
15-07-2010

Кабінет міністрів передав Національний університет Києво-Могилянська академія до сфери управління Міністерства освіти і науки. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 7 липня 2010 № 1353-р.

Уряд доручив Міністерству освіти і науки разом з іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади підготувати та подати у місячний строк на розгляд Кабінету міністрів пропозиції щодо внесення змін до нормативно-правових актів, зокрема указів Президента України, у зв'язку із даним рішенням.

Зараз, відповідно до статутів університетів, їхні керівники призначаються Кабінетом міністрів. Що стосується президента Могилянки та ректора Острозької академії, то ці навчальні заклади були більш автономними в їхньому виборі.

Раніше президент Національного університету Києво-Могилянська академія Сергій Квіт розкритикував призначення міністром освіти Дмитра Табачника. За його словами, людина, що назвала галичан «лакеями, які ледве навчились мити руки», не може працювати міністром.

Сам Табачник виступає за передачу всіх вищих навчальних закладів до управління Міносвіти. Раніше він заявив, що через зниження якості освіти будуть закриватися не тільки певні напрямки підготовки, а й цілі кафедри і факультети.

Він також підкреслив, що «не виживуть» у цій ситуації і деякі вузи.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів