UNESCO: Мобілізація світової спільноти для зміцнення миру через освіту « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
UNESCO: Мобілізація світової спільноти для зміцнення миру через освіту
7-12-2022

Освіта є фундаментальним правом людини та одним з потужних засобів розширення можливостей людей і суспільства, коли воно призначене для цього.

Згідно з нещодавнім дослідженням , проведеним ЮНЕСКО, кожен четвертий вчитель не відчуває себе готовим викладати права людини та гендерну рівність. І лише близько чверті вчителів можуть добре пояснити, як захищати та підтримувати права людини.

Забезпечення того, щоб освіта справді готувала учнів до активності та участі у розвитку мирного та справедливого суспільства, потребує більшої уваги. Це також вимагає добре підготовлених і вмотивованих учителів і вихователів, інклюзивної шкільної політики, участі молоді та інноваційної педагогіки, серед інших заходів.

Щоб допомогти країнам трансформувати свої освітні системи з урахуванням цієї мети, ЮНЕСКО переглядає один зі своїх знакових нормативних документів під назвою "Recommendation concerning education for international understanding, co-operation and peace and education for human rights and fundamental freedoms", також відомий як Рекомендація 1974 року.

У вересні 2022 року перший проект переглянутої Рекомендації було надіслано до держав-членів ЮНЕСКО, привертаючи підвищену увагу до інструменту та його потенційного впливу.

Кафедри ЮНЕСКО, які зосереджуються на освіті глобального громадянства та суміжних областях, зустрілися в Парижі на полях святкування 30-ї річниці Програми кафедр UNITWIN/ЮНЕСКО (листопад 2022 р.), щоб обговорити спільні сфери інтересів і Рекомендацію 1974 року. Вони висловили рішучу підтримку перегляду інструменту та взяли участь у плідному діалозі для визначення стратегічних заходів, які допомогли б запровадити освіту глобального громадянства, включаючи зміцнення зв’язку між освітою та культурою та навчанням рідною мовою в навчальних програмах, навчання вчителів насильницькому минулому, консультації та залучення більше студентів.


Докладніше на сайті unesco.org

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів