UNESCO: Держави-члени ЮНЕСКО зобов'язуються інвестувати щонайменше 10% бюджету на освіту в ранньому дитинстві « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
UNESCO: Держави-члени ЮНЕСКО зобов'язуються інвестувати щонайменше 10% бюджету на освіту в ранньому дитинстві
19-11-2022

На Конференції ЮНЕСКО з питань догляду та освіти в ранньому дитинстві, що відбулася в Ташкенті, Узбекистан, з 14 по 16 листопада 2022 року, країни учасники обов'язалися інвестувати не менше 10% загальних витрат на освіту в дошкільне навчання для забезпечення заробітної плати та умов праці персоналу дошкільних навчальних закладів принаймні на рівні з зарплатами вчителів початкової школи.

Вони також підтвердили зобов'язання гарантувати принаймні один рік безкоштовної дошкільної освіти відповідно до Цілей сталого розвитку.

Дослідження в галузі нейронаук і соціальних наук показують, що 85% розвитку мозку відбувається в перші 5 років життя. Зокрема, перші 3 роки життя життєво необхідні для пробудження дитячого потенціалу. Щоб привернути увагу до цього важливого етапу розвитку дитини та відновити зобов'язання щодо догляду та освіти в ранньому дитинстві, на Всесвітній конференції зібралися понад 2,500 учасників зі 147 країн, включаючи глав держав, міністрів, освітян та експертів.

"Інвестування в раннє дитинство має вирішальне значення для зменшення соціальної нерівності, яка починається ще до народження. Довгий час раннє дитинство було сліпою зоною в державній політиці. Збільшення фінансування, як національного, так і міжнародного, змінить ситуацію для майбутніх поколінь."
- Одрі Азуле, Генеральний директор ЮНЕСКО.

Підсумковий документ конференції, Ташкентська декларація, прийнята країнами в останній день конференції, підтверджує право всіх дітей на дошкільну освіту і надалі закликає до більшої уваги до екологічної освіти, щоб забезпечити початок обізнаності про зміну клімату та сталий розвиток у перші роки.

Звіт ЮНЕСКО, підготовлений до конференції, показав, що в усьому світі участь у дошкільній освіті значно зросла за останні десять років, збільшившись з 46% у 2010 році до 61% у 2020 році.


Докладніше на сайті unesco.org

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів