УЦОЯО: підсумки проведення національного мультипредметного тесту 2022 « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
УЦОЯО: підсумки проведення національного мультипредметного тесту 2022
1-11-2022

В Українському центрі оцінювання якості освіти підбито підсумки проведення національного мультипредметного тесту – випробування, що цьогоріч замінило ЗНО.

Уперше в історії України масове вступне випробування проводили онлайново. Здійснити його та забезпечити прозорий, неупереджений відбір вступників до вітчизняних закладів вищої освіти дала змогу унікальна система, що була створена, апробована й запущена в надзвичайно стислі терміни – усього за три місяці, до того ж у країні, де триває жорстока повномасштабна війна.

Для того щоб кожен зареєстрований мав змогу пройти НМТ, в Україні й у 58 містах 32 країн світу було організовано 25 змін тестувань у межах основної, додаткової та спеціальної сесій, на базі 693 установ створено тимчасові екзаменаційні центри та задіяно 20 028 аудиторій, до роботи в яких залучено понад 18 000 педагогічних працівників.

Надзвичайно складним було забезпечення тестувань в Україні – чи не щодня лунали повітряні тривоги, через які педагоги перебували в укриттях разом з учасниками тестування до самого вечора, підтримуючи їх, а потім на прохання вступників надали їм змогу завершити виконання завдань. Готовність робити все можливе для майбутнього країни – одна з характеристик, яка об’єднує сьогодні всіх нас.

Попри повітряні тривоги, перебої з інтернетом, аварійні відключення електроенергії, свої результати отримали понад 214 000 учасників (187 782 вступники взяли участь в основній сесії, 21 818 – у додатковій, 4 788 – у спеціальній).

Із офіційним звітом про проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту можна ознайомитися в підрозділі «Звіти / дані» розділу «Вступні випробування 2022».

У звіті оприлюднено матеріали щодо підготовки до НМТ (нормативно-правове забезпечення, формування реєстраційної бази учасників), представлено статистичні характеристики спільноти учасників НМТ, надано інформацію про мережу тимчасових екзаменаційних центрів (ТЕЦ). Також опубліковано статистичні матеріали НМТ, зокрема щодо розподілу результатів НМТ за кожним блоком тесту (українська мова, математика, історія України) у розрізі різних параметрів. У Звіті також репрезентовано варіант використаного в межах НМТ-2022 мультипредметного тесту з відповідним психометричними характеристиками.

Ми дякуємо ЮНІСЕФ Україна, Громадській організації «Портал у безперервне навчання “СуХаРі”» за підтримку в підготовленні звіту. Сподіваємося на подальшу співпрацю в реалізації освітніх оцінювань в Україні!

Окрім офіційного звіту, у рубриці «ЗНО/ДПА. ЗВІТИ/ДАНІ» розміщено портал відкритих даних за результатами НМТ 2022 року, де подано знеособлені результати вступного випробування.

Ця інформація дасть змогу експертам та аналітикам у дослідженнях якості середньої освіти спиратися на масові, цілісні й достовірні дані, отримані під час проведення НМТ.

Дякуємо нашим захисникам і захисницям, які наближають нашу перемогу на фронтах!

Віримо в перемогу! Віримо в ЗСУ!

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів