Sikorsky Challenge 2022: Оборонні розробки, відбудова інфраструктури й цифрова країна « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Sikorsky Challenge 2022: Оборонні розробки, відбудова інфраструктури й цифрова країна
30-10-2022

26–28 жовтня у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського відбувся XI Фестиваль інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2022: Інноваційна трансформація України».

У роботі Фестивалю взяли участь представники уряду, комітетів Верховної Ради, вітчизняних та іноземних інноваційних компаній, дипломатичних представництв, університетів-партнерів.

Інновації у війну: що змінилося в Sikorsky Challenge 2022

Фокус цьогорічного Sikorsky Challenge — на повоєнній відбудові України. А отже, переважна більшість представлених проєктів створювалась на потребу держави.

«Якщо в минулі роки ми майже не співпрацювали з бюджетними коштами, з державними інституціями, то цього року оборона, інфраструктура, ІТ, кібербезпека — це основні напрями. Тому до нас доєднались і міністри, і заступники міністрів, і депутати Верховної Ради, і представники офісу президента. Нагальна потреба — побудувати інноваційну економіку», — коментує керівниця екосистеми Sikorsky Challenge Інна Малюкова.

Віцепрем’єрка і міністриня з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук наголосила на необхідності залучення коштів бізнесу та іноземних партнерів і пообіцяла звернути увагу уряду на важливість розвитку таких платформ, як Sikorsky Challenge.

«Нам потрібно поєднати наші спроможності як держави, спроможності інвестора та урядів інших держав, українсько-польські підприємства, що могли б використовувати стартапи у спільних розробках. Я знаю, що є абсолютно налаштовані компанії і уряд Польщі, які дуже хочуть, щоб це сталося. Як і Японія, США і Великобританія», — сказала Верещук.

Плідної роботи побажав Фестивалю голова Наглядової ради Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine Вік Корсун (США).

Презентуючи на фестивалі Платформу інноваційної трансформації України на базі Всеукраїнської інноваційної екосистеми, ректор КПІ, науковий керівник Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine Михайло Згуровський нагадав присутнім слова Президента України Володимира Зеленського, що той сказав у травні: «Післявоєнна відбудова України має стати таким же історичним прикладом, як і відбудова європейських країн після Другої світової війни. Це буде інвестиція у стабільність всієї Центральної та Східної Європи».

«Наша головна мета, — заявив ректор, — долучитися до цієї амбітної програми в компоненті пошуку інновацій, винаходів і стартапів, просуванні їх на внутрішні та зовнішні ринки, які прискорили б перебудову й інноваційну трансформацію України».

Адже перед війною екосистема Sikorsky Challenge Ukraine об’єднувала 25 стартап-шкіл у 20 регіонах України. Навколо них виникли інноваційні кластери регіонів, згуртувалися високотехнологічні компанії, банки, фонди, органи місцевої влади. Екосистема SCU стає дедалі відомішою й у світі: три представництва Sikorsky Challenge Ukraine відкрито у США, два — в Ізраїлі, два — в Азербайджані, два — в Китаї й одне в Польщі.

Головні завдання у цей період — посилення зв’язків між бізнесом, наукою та державою для прискорення розв’язання технологічних проблем у містах і регіонах, розвитку ідей та інновацій, зазначив Михайло Згуровський. Учасниками проєкту мають бути високотехнологічні інноваційні компанії, об’єднання та інвестиційні фонди. А фабрики ідей — це університети й наукові установи України.

Головні події, теми, пітчинг: як проходив Фестиваль

Головними заходами Фестивалю стали Міжнародний форум «Платформа інноваційної трансформації України на базі Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine» та традиційний конкурс проєктів-фіналістів фестивалю, що відбувся у секціях: «Оборона і безпека. Авіація і космос», «Інфраструктура та промисловий хайтек», «Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека», «Біомедична інженерія і здоров'я людини» та «Екологічна і енергетична безпека».

Пітчі-презентації відбувалися всі три дні як за присутності конкурсантів, так і онлайн.

У межах Фестивалю провели круглий стіл «Інкубація свободи для України — адаптація жінок до цифрової економіки», який модерувала пані Б’янка Сівінські, виконавча директорка Perspektywy Education Foundation (Польща).

Щодня на Фестивалі працювала Sikorsky Challenge Junior: Школа креативності КПІ.

На урочистому закритті XІ Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2022: Інноваційна трансформація України» повідомили, що участь у ньому взяли 502 учасники, на конкурс подано 188 проєктів, а до фіналу потрапило 75 команд.

Міжнародне журі традиційно очолив голова Наглядової ради Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine Вік Корсун (США).

За підсумками конкурсу інноваційних проєктів було відзначено переможців у кожній із секцій за номінаціями: «Найкраща ідея проєкту», «Найкраще технологічне рішення», «Найкраще розв’язання проблем потенційних клієнтів», «Найкраща бізнес-модель».

Генеральними спонсорами інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ukraine є компанії «Freedom broker Європа», «Boeing Україна», TRANSFOTECH і Дослідницький технологічний інститут Чуньцін.

Окремі проєкти отримали відзнаки й нагороди від компанії Orange Pavers Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» і програми GIST.

Команди проєктів-переможців матимуть підтримку від інноваційного холдингу Sikorsky Challenge та його партнерів, укладуть протоколи про наміри з інвесторами й розпочнуть готуватися до спільного виконання проєкту.

«Наше завдання — зробити так, щоб проєкти були якомога ближчими до бізнесу. Зважаючи на те, як бізнес цікавиться цими проєктами, він знаходить те, що йому потрібне», — зауважив директор інноваційного холдингу Sikorsky Сhallenge Олексій Струцинський, звертаючись до партнерів та інвесторів.

«Разом з нашими партнерами та інвесторами ми впевнені, що рух шляхом інновацій перетворить Україну на заможну, високотехнологічну і захищену країну. Для цього й започатковано цей проєкт», — підсумував ректор НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів