Український союз промисловців і підприємців закликає уряд запустити врешті механізм «єВідрядження» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Український союз промисловців і підприємців закликає уряд запустити врешті механізм «єВідрядження»
24-10-2022

Системна співпраця бізнес-кіл, роботодавців із урядом дала змогу ухвалити кілька корисних для національної економіки рішень.

Насамперед, Кабмін дозволив представникам українського бізнесу виїжджати за кордон, на чому неодноразово наполягали Український союз промисловців і підприємців та Антикризовий штаб, утворений при ньому.

При цьому заявки мали подаватися через спеціальну послугу «єВідрядження» на порталі «Дія», що повинна б стати доступною з 1 вересня.

Пройшло вже чимало часу, але, хоч рішення і прийнято, даний механізм не запрацював.

УСПП закликає урядових партнерів вирішити це питання, адже на кону контракти, інвестиції для українського підприємництва, яке і так у важкому становищі через війну.

«Бізнесу необхідні живі зустрічі за кордоном для того, щоб підписати контракт, запобігти штрафним санкціям по існуючим договорам, презентувати свою продукцію баєрам чи торговим мережам», - повідомив президент УСПП Анатолій Кінах.

Діловий союз обговорить це питання на найближчому засіданні Антикризового штабу, куди запрошено представників Кабміну та Верховної Ради.

«Потрібно погодити дату запуску «єВідрядження» якнайшвидше, а також обговорити нюанси: заставної суми, термінів відрядження і т.д. Упевнений, що бізнес піде на компроміс, адже питання справді важливе», - підкреслив Анатолій Кінах.

Нагадаємо, що в Україні зафіксовано високий рівень безробіття – 30%. Стільки ж компаній у наступному році планують ще скоротити свій штат.

За прогнозами Світового банку, за песимістичного сценарію, в 2023 році у бідності житимуть щонайменше 55% українців.

Все це вимагає ефективного реагування з боку Кабінету міністрів, а зокрема – запровадження режиму найбільшого сприяння бізнесу, збереженню робочих місць і створенню нових, працевлаштуванню і перекваліфікації для ВПО тощо.

УСПП зі свого досвіду знає, що чимало іноземних партнерів готові обговорювати інвестиції і кооперацію з бізнесом України. Проте воєнний стан для закордонних бізнес-делегацій є безпековим ризиком і далеко не всі готові прибути в Україну для перемовин. Водночас, налагодити ефективну комунікацію і домовитися про фінансові вливання онлайн практично нереально. Потрібні зустрічі, презентації продукції, бізнес-планів тощо.

Вітчизняним підприємцям і промисловцям необхідні кошти і замовлення, які зараз можна знайти за кордоном. І бізнес це прекрасно розуміє: майже третина наших компаній вже розширили свою діяльність на закордонного споживача.

Про це свідчать дані дослідження Mastercard SME Index.

Наразі українські підприємці найбільше продають свої товари та послуги на ринки США (30%), Польщі (27%), Німеччини (13%), Великої Британії (10%), Литви (10%) та Канади (10%).

До слова, УСПП нещодавно налагодив співпрацю із Національною асоціацією виробників США, які готові до В2В зустрічей офлайн. Серед її членів General Electric, Caterpillar, Shell, Pfizer, Microsoft, Intel, Dow.Inc, Rockwell Automation, Steel Manufacturers Association, PepsiCo та багато інших. Це величезний шанс для індустрії укласти взаємовигідні контракти і т.д.

Також діловий союз став спостерігачем в асоціації «Бізнес в ОЕСР», що об’єднує національні ділові союзи 50 країн світу.

УСПП готовий організовувати короткострокові ділові візити українського бізнесу та їх перемовин з компаніями-членами означених та ін. асоціацій.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів