Україна долучилась до європейської освітньої програми "Навчаймося разом!" « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Україна долучилась до європейської освітньої програми "Навчаймося разом!"
5-07-2010

У Києві підписано меморандум про вступ України до європейської освітньої програми "Навчаймося разом!".


Програму започаткували британці, вона працює у більш як 20-ти країнах Європи. Її мета - налагодити партнерські взаємини між загальноосвітніми школами з різних європейських держав.

На момент старту програми в Україні її учасниками стали 10 загальноосвітніх шкіл, які витримали суворий відбір з боку британців, та 10 шкіл-"побратимів" у Великій Британії, і три школи-"партнерки" в Угорщині. Координатори програми – Британська рада та Міністерство освіти України.

Уявіть Європу як одну велику гомінку школу з англійською мовою навчання. Згідно з рівнем знань учнів школу поділено на класи. З нового навчального року Україна та Угорщина навчатимуться в одному класі: учні та вчителі загальноосвітніх (середніх) шкіл цих двох країн-"сусідок" вивчатимуть англійську мову, історію та культуру Великої Британії, так би мовити, на практичному і прикладному рівнях – у британській школі-"побратимі". При цьому навчальний процес оплачує британська сторона, а це – непогана альтернатива недешевим англійським курсам та освітнім літнім таборам.

Як зазначив посол Великої Британії Лі Тернер, окрім навчального моменту важливим є діалог культур, спілкування молодого покоління з різних куточків Європи, можливість вивчити англійську мову для небританських учасників програми. Подібну практику нинішній дипломат проходив у свої шкільні роки.

"Я сам, коли був школярем, часто бував у різних країнах: у Німеччині і Франції, і це мені дуже багато допомагало – я знайомився з однолітками, вивчав їхню мову і дізнавався про їхнє життя", – зауважив британський посол.

Заступник міністра освіти Борис Жебровський, підписуючи меморандум про вступ України до програми "Навчаймося разом!", зазначив: "Ми все частіше говоримо про єдиний освітній простір. І зрозуміло, що весь розвиток цивілізації, інформаційна і транспортна революція, практична відсутність кордонів – це призведе до того, що, навіть не запитуючи свою родину чи дозволу влади, молоді люди будуть вільно пересуватися, знайомитися, вчитися. Тому нам залишилось лише відпрацювати деталі, контури цього єдиного освітнього простору. Найбільше можливостей, будь-яких, є сьогодні в Європі".

Вочевидь, успіх здійснення програми залежить у першу чергу від її безпосередніх учасників - освітян та школярів. Директор Старо-костянтинівської гімназії Лариса Журибіда вважає, що для її учнів, мешканців маленького містечка на Хмельниччині, програма "Навчаймося разом!" відкриває фантастичну можливість не просто побачити Європу, але і вчитися в Європі, бути присутніми в європейському просторі.

"Ми дізнаємось більше про країни, які нас оточують, про життя європейських школярів – зараз ми, учителі, бачимо з боку наших учнів реальну зацікавленість у такому пізнанні Європи "зсередини", – каже вона. – Ми бачимо, що наші діти знають багато про Великобританію та інші країни, які братимуть участь у цьому проекті".

Голова представництва Британської ради в Україні Маргарет Джек нагадала, що до участі у програмі долучені справді кращі – школи, учні, педагоги. Наступного року до програми долучаться ще 20 шкіл, що їх виберуть у різних регіонах України – і це посилить "інтелектуальну євроінтеграцію" України, переконана пані Джек.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів