УСПП: В Україні потрібна реформа ринку праці, щоб скоротити високий рівень безробіття « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
УСПП: В Україні потрібна реформа ринку праці, щоб скоротити високий рівень безробіття
5-10-2022

В Українському союзі промисловців і підприємців переконані, що держава зараз повинна реформувати ринок праці, у тому числі Трудовий кодекс, та сприяти більшій зайнятості населення.

Через війну 70% громадян зіткнулися зі зниженням доходу - Київський міжнародний інститут соціології. При цьому практично третина працездатного населення – безробітні (31%).

Насправді ситуація може бути дещо гірша, зазначають в УСПП, адже офіційне безробіття не враховує тінізацію ринку праці та інфляцію.

За таких обставин це збільшує навантаження на соціальну частину бюджету, який і так майже наполовину залежить від фінансування із зовнішніх джерел (кредити, гранти і т.д.)

Якщо далі так піде, то інфляція «з’їсть» бюджетні виплати, що відіб’ється на внутрішньому споживчому ринку і платоспроможності населення. Це фактор стримування росту ВВП, який, за даними КМУ, НБУ, за підсумками року може впасти через розв'язану росією війну на 35-40%, а у наступному є стриманий прогноз зростання лише на 4-5%.

«Потрібно розвивати національний ринок праці, створювати умови для зайнятості і самозайнятості, інвестувати в відкриття нових бізнесів. Це єдиний спосіб і підтримати економіку, і забезпечити платоспроможність громадян»
, - наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

Тут тісно працюють над завданням оновлення трудового законодавства із Федерацією профспілок, у тому числі і в рамках Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Досі існують бар’єри у вигляді розриву між тарифними сітками і невідповідності мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму реальній вартості життя.

Поза тим, працюючий бізнес готовий наймати нових співробітників, щоправда, це стосується тільки 5 частини (20%). Решта утримуватимуть поточні штати, а деякі – проведуть скорочення.

Причиною цьому є брак обігових коштів, зменшення кількості контрактів і т.д.

Тому збільшенню зайнятості сприятиме максимально прозоре і доступне кредитування реального сектору економіки, зокрема, розширення програми «Доступні кредити 5-7-9». Також позитивом є те, що за наполяганням ділової спільноти в проєкті держбюджету 2023 не передбачено податкових змін, особливо в контексті підвищення фіскального тиску, а отже підприємництво матиме змогу хоч якось спланувати наступний рік.

«За нашими прогнозами, забезпечення страхування воєнних ризиків, кредитування і мінімальні програми підтримки дадуть змогу скоротити кількість безробітних на щонайменше 10% в річному вимірі. Також слід вже зараз формувати стимули для повернення тимчасових українських біженців з-за кордону. Там досі знаходиться більше 5 млн. співгромадян, переважно жінки і діти. Пожвавлення внутрішнього рику, ринку праці, доступного будівництва та іпотеки і т.д. стане тим фактором повернення для багатьох сімей»
, - підсумували в УСПП.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів