Міністр освіти Д.Табачник відзвітував за 100 днів своєї роботи в уряді « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Міністр освіти Д.Табачник відзвітував за 100 днів своєї роботи в уряді
30-06-2010

Діяльність Міністерства освіти і науки спрямована на вирішення головного завдання - забезпечення якості освіти на всіх етапах її здобуття.

25 червня 2010 року в Міністерстві освіти і науки України відбулась прес-конференція міністра освіти і науки Дмитра Табачника, присвячена підсумкам роботи міністерства протягом перших 100 днів роботи уряду. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Як зазначив Дмитро Табачник під час прес-конференції, за 100 днів роботи уряду діяльність міністерства була спрямована на вирішення головного завдання - забезпечення якості освіти на всіх етапах її здобуття.

Міністр повідомив, що не дивлячись на те, що протягом останніх двох років було зупинено всі державні програми щодо створення належних умов для здобуття освіти: "Шкільний автобус"; "Школа майбутнього"; "300 оновлених шкіл" тощо, за 100 днів наполегливої роботи міністерству вдалось досягти чимало позитивних результатів.

"Виконано два пункти передвиборчої програми Президента України "Назустріч людям".

Скасовано спотворення в тестуванні, які існували в минулі роки. Усі абітурієнти України отримали право складати іспити мовою навчання у школі, а також скасовано будь-які обмеження щодо вступу до ВНЗ для випускників минулих років, запроваджено видачу додатка до диплома європейського зразка", - зазначив Дмитро Табачник.

Також, міністр розповів, що Міністерством освіти і науки підготовлено та затверджено постановою Кабінету Міністрів України нові правила присвоєння вчених звань доцента та професора, створено сприятливі умови для залучення в Україну іноземних студентів і, найголовніше, ураховуючи активність інтеграції до європейського освітнього простору, розроблено новий базовий Закон України "Про вищу освіту".

Також, результатами 100-денної діяльності МОН України міністр назвав відновлення повномасштабної плідної співпраці з Міністерством освіти і науки Російської Федерації, ініційоване скорочення терміну навчання в середній школі, а також, завдяки підтримці уряду, збільшення загального обсягу видатків на освіту на 11 млрд грн порівняно з минулим роком.

Протягом прес-конференції міністр також окреслив основні напрями роботи міністерства на найближче майбутнє. Загалом Дмитро Табачник наголосив на гострій необхідності започаткування таких програм як ‑ "Дошкільна освіта України", "Підвищення якості природничо-математичної освіти", "Комп'ютеризація освітнього процесу" тощо.

Також, Дмитро Табачник підкреслив важливість підвищення престижу праці вчителя, оптимізації мережі вищих навчальних закладів, створення покоління новітніх електронних підручників.

"Реформи в освіті завжди носили й носять довготривалий характер. І у зверненні Президента України до українського народу, і у програмі дій уряду визначено шляхи їх реалізації. Ми знаємо, що робити, і разом це зробимо," - запевнив Дмитро Табачник.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів