Опубліковано рейтинг - Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2022 « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Опубліковано рейтинг - Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2022
23-07-2022

Шанхайська рейтингова консалтингова компанія (Shanghai Ranking Consultancy) опублікувала нове видання свого Глобального рейтингу академічних предметів (Global Ranking of Academic Subjects (GRAS)). Нова класифікація заснована на відображенні категорій Web of Science для 54 навчальних предметів відповідно з природничих наук, інженерії, наук про життя, медичних наук та соціальних наук. Немає рейтингів для мистецтва чи гуманітарних наук.

Рейтинги GRAS використовують ряд об’єктивних академічних показників і сторонніх даних для вимірювання ефективності світових університетів за відповідними предметами, включаючи результати досліджень (Q1), вплив досліджень (CNCI), міжнародне співробітництво (IC), якість досліджень (Top) , та міжнародними вченими нагородами (Award).

Глобальний рейтинг академічних предметів дає можливість перевірити університети, які опублікували певну кількість публікацій протягом 5 років. Поріг публікації для різних предметів встановлюється по-різному. Бібліометричні дані збираються з Web of Science та InCites.


Рейтинги показують, що в світі досліджень домінують три регіони: Китай, Західна Європа і США, особливо Массачусетс і Західне узбережжя.

У машинобудуванні переважають Китай і США, в той час як американські університети продовжують лідирувати в медичних науках. У соціальних, життєвих і природничих науках європейські та американські установи займають домінуючі позиції, хоча Гонконгський політехнічний університет знаходиться на першому місці з готельного управління та туризму.

Рейтинги показують, що на предметному рівні за останні кілька років відбулися деякі кардинальні зміни. В аерокосмічній техніці найкращим університетом у 2017 році був Технологічний інститут Джорджії (Georgia Institute of Technology (GIT)), і в першій десятці було лише дві китайські установи. Цього року Бейханг (Beihang) займає перше місце, за ним йдуть Північно-Західний політехнічний університет (Northwestern Polytechnical University) та Нанкінський університет аеронавтики та космонавтики (Nanjing University of Aeronautics and Astronautics), тоді як GIT перемістився на 12-у позицію. У 2017 році Прінстон (Princeton) був світовим лідером з математики: зараз це Париж-Саклей (Paris-Saclay), Прінстон - другий, а університет Сорбонни (Sorbonne University) - третій.

Докладніше на сайті shanghairanking.com >>>




: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів