UNESCO: Проблеми з навчанням через закриття шкіл через COVID-19 можуть збіднити ціле покоління « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
UNESCO: Проблеми з навчанням через закриття шкіл через COVID-19 можуть збіднити ціле покоління
12-12-2021

Нинішнє покоління учнів ризикує втратити 17 трильйонів доларів у поточних доходах, або близько 14% сьогоднішнього світового ВВП, в результаті закриття шкіл через пандемію COVID-19, згідно з новим звітом, опублікованим Світовим банком, ЮНЕСКО та ЮНІСЕФ. Новий прогноз показує, що наслідки більш серйозні, ніж вважалося раніше, і набагато перевищують оцінки в 10 трильйонів доларів, опубліковані в 2020 році.

Крім того, у доповді "Стан глобальної кризи в освітній сфері: шлях до відновлення" показано, що в країнах з низьким і середнім рівнем доходу частка дітей, які живуть в умовах бідності, пов'язаної з освітою (вже 53% до пандемії), потенційно може сягнути 70%, враховуючи тривале закриття шкіл і неефективність дистанційного навчання для забезпечення повної безперервності навчального процесу під час закриття шкіл.

" Криза COVID-19 призупинила функціювання систем освіти в усьому світі. Сьогодні школи залишаються закритими для мільйонів дітей вже 21 місяць поспіль, а інші діти можуть ніколи не повернутися до школи. Втрати в навчанні, з якими стикаються багато дітей, морально неприйнятні. І потенційне збільшення бідності, пов'язаної з навчанням, може мати руйнівний вплив на майбутню продуктивність, доходи та добробут нинішнього покоління дітей та молоді, їхніх сімей та світової економіки " - Хайме Сааведра, керівник Глобальної практики Групи Світового банку в сфері освіти.

Моделювання, яке показує, що закриття шкіл призвело до значних втрат у навчанні, тепер підтверджується реальними даними. Наприклад, регіональні дані з Бразилії, Пакистану, сільських районів Індії, Південної Африки та Мексики, серед інших, показують значні втрати в математиці та читанні. Аналіз показує, що в деяких країнах, в середньому, втрати у навчанні приблизно пропорційні тривалості закриття шкіл. При цьому існують значні відмінності між країнами в залежності від предмета, соціально-економічного статусу учнів...

У доповіді підкреслюється, що на сьогоднішній день менше 3% коштів, виділених урядами в рамках пакетів стимулів, були направлені на освіту. Негайна реабілітація систем освіти потребуватиме набагато більшого фінансування. У доповіді також наголошується, що в той час як можливості дистанційного навчання пропонуються учням майже в кожній країні світу, якість і обсяг таких ініціатив варіюється - в більшості випадків вони пропонують досить часткову заміну очній освіті в кращому випадку. Понад 200 мільйонів учнів живуть у країнах з низьким і нижче середнього рівнем доходу, які не готові до дистанційного навчання під час закриття шкіл у надзвичайних ситуаціях.

Відновлення роботи шкіл має залишатися головним пріоритетом і актуальним завданням на глобальному рівні, щоб зупинити і змінити тенденцію втрат у навчанні.
Країни повинні ввести програми відновлення навчання за для того, щоб учні нинішнього покоління мали принаймні ті ж навички, що і попереднє покоління. Програми повинні охоплювати три основні напрямки зусиль з відновлення навчання:

1) консолідація навчальної програми;
2) збільшення часу навчання;
3) підвищення ефективності навчання.


Докладніше на сайті unesco.org

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів