Зовнішнє незалежне оцінювання: як діяти в день тестування « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Зовнішнє незалежне оцінювання: як діяти в день тестування
2-06-2010

Коротка інструкція, про те, що потрібно робити до, під час і після тестування.

Що взяти з собою


Документ, за яким ви проходили реєстрацію (паспорт або свідоцтво про народження), сертифікат ЗНО, запрошення-перепустку, 2-3 капілярні або гелієві ручки з чорним чорнилом, за бажанням - прозору пляшку з питною водою.

Якщо ви не отримали запрошення-перепустку, роздрукуйте його з персональної інформсторінки, яка знаходиться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (далі - УЦОЯО). У запрошенні буде вказана адреса пункту тестування, дата і час його проведення. Якщо ви реєструвалися за свідоцтвом про народження, але на момент тестування отримали паспорт, беріть той документ, за яким проводили реєстрацію. Залиште вдома мобільні телефони та ін пристрої для зберігання та обробки інформації - вони заборонені під час тестування, а їх сигнали будуть глушити за допомогою спеціальних пристроїв. Робота порушника буде анульована.

Коли потрібно бути на місці

Пропуск абітурієнтів до пункту тестування припиняється о 10.50. Рівно о 11.00 почнеться роздача бланків і робочих зошитів, наклеювання штрих-кодів. Ця процедура займає не більше півгодини.

Як знайти своє місце в аудиторії

У алфавітному списку, вивішеному при вході в пункт тестування, знайдіть номер аудиторії, де ви будете писати тести. При вході в саму аудиторію буде висіти список, в якому напроти вашого прізвища буде вказано номер вашого посадкового місця. На кожному робочому столі буде паперова наклейка з номером робочого місця і вашими ПІБ. Номер на ній і буде номером вашого варіанта тесту.

Під час тестів

Ваші документи розмістіть на краю стола. До речі, їх повинні перевірити тричі: при вході в пункт, в аудиторію і під час тестування. Після того, як ви розмістилися на своїх місцях, інструктори повинні роздати бланки, в які потрібно буде вписати відповіді, і робочі зошити. Нагадаємо, що з української мови та літератури, а також іноземної мови повинно бути 2 бланка відповідей - А і Б і один тестовий зошит із запитаннями. Для нацменшин передбачається ще один зошит рідною мовою.

На 1-му бланку зазначаються відповіді на тести, а на 2-му виконується творче завдання. На лицьовій стороні бланків абітурієнти ставлять номер свого варіанта (відповідає номеру робочого місця), а на зворотному боці бланка А переписують з дошки або під диктовку інструктора текст про те, що вони ознайомилися зі своїми правами та обов'язками. На кожен бланк відповідей інструктори повинні наклеїти штрих-код, номер якого відповідає номеру посадкового місця. На тестуванні з української мови та літератури на бланк Б інструктори зобов'язані наклеїти два штрих-коду з обох сторін документу, а з іноземної мови - 1 штрих-код на лицьовій стороні.

Тестовий робочий зошит можна використовувати як чернетку і після закінчення процедури тестування забрати із собою додому. Під час тестування можна задавати інструкторам питання, що стосуються організаційних моментів, виходити з аудиторії (але це не привід продовжити час, необхідний для написання тестів).

Увага! Результати анулюють якщо учасник тестування:

- пересяде на інше місце;

- здасть бланк відповідей після часу, відведеного на тест;

- неправильно оформить бланки (наприклад, на зворотному боці бланка не буде проставлений або вказаний неправильно номер варіанта відповідей, що робить неможливим визначення номера тестового робочого зошита).

Без відмітки в сертифікаті про здачу тестування з будь-якого предмета результати ЗНО вважаються недійсними. Також усунути від тестів можуть, якщо абітурієнт залишив територію пункту тестування. Це також поширюється на тих, хто мав при собі під час тестів мобільний телефон, користувався шпаргалками, розмовляв, передавав інформацію кому-небудь.

Наприкінці тестування

Перед здачею роботи ще раз перевірте, чи відзначили у бланку відповідей номер тестового зошита та номер варіанта, що відповідає порядковому номеру посадкового місця.

Потім віддайте бланки з відповідями інструкторам і переконайтеся, що їх вклали в спецпакет. Засвідчіть цей факт розписом в протоколі.

Якщо будуть порушення - подавайте апеляцію

Торішні абітурієнти на форумах, присвячених ЗНО, найчастіше скаржаться на те, що доводилося сидіти впритул один до одного, а не на відстані 1 м 20 см, як регламентується в інструкції. Ще одним неприємним сюрпризом на одному з пунктів тестування стало те, що під час проведення тестів з української мови та літератури абітурієнтам не видали другий штрих-код для бланка Б. А адже без нього комп'ютер просто не перевірить завдання і не зарахує жодної відповіді.

Цього року врахували всі недоліки в організації та проведенні ЗНО.

Проте людський фактор ніхто не скасовував і порушення все-таки можливі.

Якщо ви помітите що-небудь або захочете оскаржити результат тестів, подавайте апеляцію.

Якщо були порушення правил під час тестування (неправильний відлік часу, відсутність тестових матеріалів і т. п.), зверніться до представника УЦОЯО і напишіть апеляційну заяву, яку необхідно подати до виходу з пункту тестування.

Її протягом 3-х днів з моменту отримання розгляне регламентна комісія Регіонального центру оцінювання якості освіти. Про рішення комісії вас сповістять поштою.

Апеляцію на результат можна надіслати поштою рекомендованим листом протягом 3-х днів після офіційного оголошення результатів тестування.

Вона розглядається апеляційною комісією УЦОЯО протягом 10 днів з моменту надходження.


Додатково:

Як подати апеляцію щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів