«Погляд на освіту 2021» – щорічна доповідь Організації економічного співробітництва та розвитку « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
«Погляд на освіту 2021» – щорічна доповідь Організації економічного співробітництва та розвитку
28-10-2021

У вересні 2021 року Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала доповідь «Погляд на освіту 2021».

Документ висвітлює питання щодо тенденції приватизації в освіті та умов праці вчителів та викладачів в Європі.

Доповідь також закликає уряди забезпечити належне бюджетне фінансування освіти для подолання старих і нових викликів, особливо в період після кризи, викликаної пандемією COVID-19.

У публікації надаються оновлені дані й статистика щодо кожного рівня освіти. Також цього року в ній увага зосереджена на факторах, що сприяють високій якості та доступності освіти, особливо в контексті пандемії COVID-19. Доповідь також робить акцент на темах державних інвестицій і приватизації в освіті.

Згідно з доповіддю, країни Організації економічного співробітництва та розвитку, в середньому, інвестують в сектор освіти приблизно 11% своїх бюджетів, при цьому жодна з країна ОЕСР не інвестує менше 7%.

Однак, незважаючи на те, що на державні джерела припадає 90% всього фінансування освіти в країнах ОЕСР, приватне фінансування неухильно зростає в таких країнах, як Ірландія, Литва та Росія. Це викликано національними реформами, які призвели до зростання приватизації за рахунок збільшення кількості освітніх установ з приватним фінансуванням.

Хоча неухильне зростання приватного фінансування відзначається у всіх країнах і на всіх рівнях освіти, найбільш помітно воно проявляється в секторах вищої освіти і ранньої дитячої освіти. При цьому частки приватного та державного фінансування в освіті значно відрізняються в залежності від країни. Наприклад, у Фінляндії, Ісландії, Люксембурзі, Норвегії та Швеції приватні кошти складають 5% або менше від загальних інвестицій в освіту. І навпаки, вони досягають третини всіх інвестицій в освіту у Великій Британії, Іспанії та Нідерландах.

Приватизація має негативні наслідки для якості та відкритості освіти. Якісна освіта має бути безкоштовною і доступною для всіх.

Крім цього, доповідь стосується тенденцій і викликів, що виникли під час пандемії COVID-19. За інформацією ОЕСР, економічна криза, спричинена пандемією, ймовірно, знизить державні інвестиції в освіту. Це матиме негативний вплив на загальну якість освіти і сильно торкнеться найбільш уразливих груп населення, а також посилить елементи нерівності в освіті.

На додаток до цього, незважаючи на впевнене підвищення рівня участі населення в освіті у багатьох країнах за останні 15 років, закриття шкіл під час пандемії COVID-19 вперше розвернуло цю тенденцію назад.

Багато країн, зокрема, Німеччина, Норвегія та Нідерланди, запровадили заходи з надання негайної фінансової підтримки сектору освіти.

У доповіді визнається, що «довгострокові наслідки [пандемії] для фінансування освіти поки залишаються невизначеними». Однак, у доповіді Організації економічного співробітництва та розвитку, головним чином, представлені дані щодо загального стану економіки і сфери охорони здоров'я, тоді як статистика, що стосується наслідків пандемії для сфери освіти, представлена бідно. Тому, існує необхідність подальшого збору достовірних даних для оцінки впливу пандемії на сферу освіти.



Завантажити доповідь:

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів