ДСЯО: Перелік ЗВО за ступенем ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ДСЯО: Перелік ЗВО за ступенем ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти
1-10-2021

Державною службою якості освіти України у контексті нового ризикоорієнтованого підходу у системі контролю, що має на меті зменшення навантаження на суб`єкти господарювання та запобігати можливим порушенням вимог законодавства, сформовано перелік закладів вищої освіти відповідно до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2018 року № 982.

В цьому році визначення ступеня ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти вперше запроваджено в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, що дозволило максимально відкрито і об`єктивно оцінити заклад вищої освіти та віднести його до відповідного ступеня ризику.



Нагадаємо:

КРИТЕРІЇ,
за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою якості освіти


1. До критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти, належать:

чисельність здобувачів вищої освіти за останні три роки;

кількість науково-педагогічних (педагогічних) працівників, працевлаштованих за основним місцем роботи;

стан оприлюднення на офіційному веб-сайті закладу вищої освіти визначених законодавством документів та інформації;

кількість порушень вимог законодавства у сфері вищої освіти, виявлених за результатами заходів державного нагляду (контролю), проведених протягом останніх п’яти років, що передують плановому періоду;

наявність відокремлених структурних підрозділів;

наявність іноземних здобувачів вищої освіти;

частка неакредитованих спеціальностей, освітніх програм.

2. Ризики настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти визначено у додатку 1.

3. Перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти, їх показники та кількість балів за кожним показником визначено у додатку 2.

4. Віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними у додатку 2, за такою шкалою:

від 41 до 100 балів - до високого ступеня ризику;

від 21 до 40 балів - до середнього ступеня ризику;

від 0 до 20 балів - до незначного ступеня ризику.

5. Планові заходи державного нагляду (контролю) у сфері вищої освіти здійснюються з такою періодичністю:

з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки;

із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;

з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п’ять років.

6. У разі коли за результатами планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) протягом останніх шести років для суб’єктів господарювання, які віднесені до середнього ступеня ризику, та протягом останніх десяти років для суб’єктів господарювання, які віднесені до незначного ступеня ризику, у суб’єкта господарювання не виявлено суттєвих порушень вимог законодавства у сфері вищої освіти, наступний плановий захід щодо такого суб’єкта господарювання здійснюється не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений в 1,5 раза.



Довідково: За ступенями ризику, визначеними Службою у 2020 році щодо 307 закладів вищої освіти, встановлено такий розподіл:

74 заклади — високий ступінь ризику (24%);
213 — середній (69%);
20 — незначний (7%).

Високий ступінь ризику вказує на те, що управлінські процеси в закладі освіти ускладнені визначеними показниками і потребують уваги.





Перелік ЗВО у 2021 році за ступенями ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти:

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів