Опубліковано Academic Ranking of World Universities 2021 (ARWU): ЗВО України не потрапили до рейтингу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Опубліковано Academic Ranking of World Universities 2021 (ARWU): ЗВО України не потрапили до рейтингу
25-08-2021

Рейтинг університетів ARWU, також відомий як Шанхайський, опублікував результати 2021 року. Американські університети продовжують домінувати

Рейтинг університетів ARWU склав список 1000 кращих університетів світу. При цьому майже чверть позицій зайняли університети США. На першу позицію дев'ятнадцятий раз поспіль піднявся Гарвардський університет.

Слідом за Гарвардом до топ-5 увійшли Стенфордський університет, Кембриджський університет, Массачусетський технологічний інститут і Каліфорнійський університет в Берклі. США в цілому лідирують в рейтингу з великим відривом. Топ-20 були майже повністю зайняті американськими університетами: їх 16. Є також три британські: Кембридж, Оксфорд і Університетський коледж Лондона. Плюс один французький університет Париж-Сакле.

ShanghaiRanking Consultancy є незалежною організацією, яка займається дослідженнями та консультуванням щодо якості вищої освіти. Щорічний академічний рейтинг університетів світу (ARWU) публікується з 2003 року з метою виявлення провідних університетів світу на основі прозорої методології та об'єктивних сторонніх даних. Рейтинг відомий своєю стабільністю: з кожним роком зміни позицій університетів мінімальні.

Університети оцінюються за шістьма об'єктивними показниками: кількість випускників та співробітників університетів, які отримали Нобелівську премію та премію Філдса; кількість найбільш часто цитованих дослідників; кількість статей, опублікованих в журналах «Nature» і «Science»; кількість статей, включених до найбільших індексів цитування; середня академічна успішність на одного члена викладацького складу.

Щороку при складанні Академічного рейтингу університетів світу вивчаються показники понад двох тисяч університетів, до рейтингу входить тисяча кращих з них.

У список тисячі провідних університетів світу за даними ARWU в цьому році ЗВО України не потрапили.

Опубліковано Academic Ranking of World Universities 2021 (ARWU): ЗВО України не потрапили до рейтингу



Докладніше на сайті shanghairanking.com






Додатково:


Українські ЗВО увійшли до рейтингу Nature Index 2021

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів