МОН: Стипендії та премії Президента України для учнів, які мають високі результати навчання « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Стипендії та премії Президента України для учнів, які мають високі результати навчання
15-04-2021

14 квітня 2021 року, Уряд ухвалив постанову про призначення і виплати стипендій та премій Президента України для учнів, які мають високі результати здобуття повної загальної середньої освіти.

Відповідною постановою затверджено:

- Порядок призначення та виплати стипендій Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати;
- Порядок призначення та виплати премій Президента України для переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів
.


Стипендії за найвищі результати ЗНО призначатимуться щороку не більш ніж 270-м учасникам тестування, які:

- здобули повну загальну середню освіту в поточному році,
- отримали найбільшу загальну суму балів за результатами ЗНО з усіх навчальних предметів, визначених для обов’язкового складання у поточному навчальному році,
- зараховані до закладів вищої освіти України і постійно проживають в Україні.

Стипендії виплачуватимуться протягом календарного року з 1 вересня щомісяця у розмірі 10 000 гривень. Особи, яким призначено стипендію, зберігають право на отримання інших стипендій.

Премії Президента України для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад з навчальних предметів призначатимуться з метою відзначення та державної підтримки учнів.

Щороку наказом МОН призначатиметься не більш ніж:

- 85 премій для переможців всеукраїнських олімпіад;
- 40 премій для переможців міжнародних олімпіад.


Претендентами на призначення премій для переможців всеукраїнських олімпіад є особи, які за результатами IV етапу всеукраїнських учнівських олімпіад з відповідних навчальних предметів у відповідних класах отримали найбільшу кількість балів.

Претендентами на призначення премій для переможців міжнародних олімпіад є особи, які у складі команд для участі в міжнародних учнівських олімпіадах з відповідних навчальних предметів, затверджених наказом МОН, стали переможцями таких олімпіад.

Премії для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад призначатимуться за умови, що особи здобувають освіту в закладах освіти України і постійно проживають в Україні.

Премії виплачуватимуться одноразово в розмірі:


- для переможців всеукраїнських олімпіад – 20 000 гривень;
- для переможців міжнародних олімпіад – 100 000 гривень.


Постанову ухвалено на виконання Указу Президента України від 28 січня 2021 року № 27/2021 «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти».



За інформацією:
kmu.gov.ua,
mon.gov.ua

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів