"Ukrainian Military Pages": Поліцію зобов'язали затримувати та доставляти ухильників до військкоматів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
"Ukrainian Military Pages": Поліцію зобов'язали затримувати та доставляти ухильників до військкоматів
6-04-2021

Змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення поліцію зобов'язали затримувати порушників правил військового обліку та доставляти їх до військових комісаріатів.

Відповідний законопроєкт №3553 від 28.05.2020 підтримали 256 народних депутатів. Далі, за процедурою, закон має підписати президент.

Зокрема внесені зміни до статті 259 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають, що у разі вчинення особою правопорушень, передбачених статтями 210 (порушення правил військового обліку) та 210-1 (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію), за зверненням військового комісара порушник доставляється поліцейськими до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (нова назва військових комісаріатів) для складення протоколу про адмінпорушення.

Цим же законом штрафи підвищено у десятеро.

Змінами до статті 262 КУпАП поліції надано повноваження проводити адміністративне затримання призовників, військовозобов’язаних і резервістів при порушенні ними правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Також була уточнена редакція частини 3 статті 38 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу», яка тепер виглядатиме так:

3. Органи Національної поліції України у встановленому законом порядку зобов'язані за зверненнями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління або регіональних органів Служби безпеки України доставити до таких територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління або регіональних органів Служби безпеки України осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210, 2101 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що 1 квітня розпочинається черговий призов, а відповідно до статті 15 закону про військовий обов'язок і військову службу призовники, яким за будь-яких обставин повістка не надійшла, зобов'язані самостійно з'являться до військкомату в десятиденний строк після оголошення чергового призову.

Крім того, згідно з постановою Кабміну від 20.01.2021 № 100, відтепер для притягнення до відповідальності за ухилення від призову на строкову службу не обов'язково вручати повістку, достатньо пояснення осіб, що мали вручити повістку, чому вона не була вручена ухилянту.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів