Омбудсман: Про врегулювання питання доступності повної загальної середньої освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Омбудсман: Про врегулювання питання доступності повної загальної середньої освіти
5-03-2021

На засіданні парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій представлено позицію Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо врегулювання питання доступності повної загальної середньої освіти

Представник Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї Аксана Філіпішина взяла участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, на якому було представлено позиції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової щодо законопроектів, спрямованих на усунення напруження в суспільстві, яке виникло у зв’язку із запровадженням із 1 вересня 2024 року комунальних ліцеїв як окремих юридичних осіб, що забезпечуватимуть здобуття профільної середньої освіти.

Аксана Філіпішина поінформувала Комітет про підтримку Уповноваженим законодавчих ініціатив щодо врегулювання питання доступності повної загальної середньої освіти.

За результатами обговорення Комітетом підтримано законопроект № 4629-1, який найбільше спрямований на усунення проблем з доступом дітей до профільної середньої освіти.

Водночас представник Уповноваженого висловила певні застереження до цього законопроєкту. Зокрема, наголосила на необхідності доопрацювання його до другого читання з метою приведення положень у відповідність до статті 53 Конституції України, а саме з питань, які стосуються доступу до повної загальної середньої освіти дітей, зокрема з сільської місцевості, із сімей в складних життєвих обставинах тощо.

Крім того, з огляду на актуальність проблематики щодо гарантованого Конституцією України права на доступність здобуття повної загальної середньої освіти, представник Уповноваженого висловила готовність Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини долучитись до роботи над законопроєктом № 4629-1 при підготовці його до другого читання.

Комітет підтримав пропозицію Уповноваженого та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроєкт № 4629-1 за основу.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів