Рамкова програма Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» – обговорення щодо залучення українських науковців « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Рамкова програма Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» – обговорення щодо залучення українських науковців
16-02-2021

Європейська Комісія провела масштабний інформаційний захід, присвячений основним місіям та цілям рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Подія ознаменувала закінчення тривалого переговорного процесу щодо формування бюджету програми та початок підготовки до її офіційного запуску.

Для забезпечення ефективного та активного залучення українських науковців до визначення пріоритетних завдань, пропонуємо приєднатися до спільних обговорень та роботи за такими напрямами:

Щоб приєднатися до обговорень за цими напрямами, слід заповнити анкету до 26 лютого 2021 року.

- формування переліку актуальних питань щодо участі в Програмі «Горизонт Європа», які цікавлять потенційних учасників майбутніх конкурсів;
- аналіз основних інструментів підтримки Програми «Горизонт Європа» та комплементарних до неї програм щодо можливостей, які вони відкривають для українських учасників;
- визначення стейкхолдерів, які планують брати участь у партнерствах у межах Програми «Горизонт Європа»;
- формування пропозицій до Європейської Комісії в межах роботи над стратегічними документами за різними напрямами;
- формування бази контактів представників та експертів, відповідальних за моніторинг реалізації програми, що можуть бути обрані до програмних комітетів Програми «Горизонт Європа»;
- надання інформаційних та консультаційних послуг з метою популяризації Програми «Горизонт Європа» в Україні;
- отримання та надання консультаційних послуг з питань формування конкурсної документації;
- участь у інформаційних заходах Європейської Комісії щодо особливостей Програми «Горизонт Європа».

Для отримання інформації або взяття участі в заходах, які заплановані на першу половину березня 2021 року, охочі можуть заповнити анкету до 18 лютого.

Зазначимо, під час технічних консультацій щодо умов приєднання та участі в наступній рамковій програмі представниками Європейської Комісії було висловлено підтримку прагнення України долучитися до Програми «Горизонт Європа» та комплементарної до неї програми наукових досліджень та навчання «Євратом» (Програма «Євратом»). За результатами переговорів для України визначені перехідні умови участі в програмах «Горизонт Європа» та «Євратом». Тобто українські учасники зможуть брати участь у конкурсах програм з початку їх офіційного запуску, який попередньо відбудеться у квітні цього року.

Щодо надання пропозицій, зауважень або в разі виникнення питань звертатися до Вікторії Гайдар, державної експертки з питань інтеграції до Європейського дослідницького простору, та надсилати їх на електронну адресу viktoriia.haidar@mon.gov.ua або за тел. +38(044) 287-82-16.

Довідково.

Програма «Горизонт Європа» спрямована на підтримку наукових досліджень, розроблення інноваційних рішень, розвиток малого та середнього бізнесу в межах виконання спільних міжнародних проєктів та участі в програмах обміну досвіду з країнами Європейського Союзу.

Партнерства Програми «Горизонт Європа» (Partnerships) – це ініціативи в межах програми, які функціонують як окремі підпрограми з власним бюджетом та спрямовані на співпрацю між приватними та державними установами (наукові установи, заклади вищої освіти, державні та приватні фонди, громадські організації тощо) для підтримки наукової та інноваційної діяльності.

Існують три типи європейських партнерств:

- партнерство спільного фінансування (сo-funded European Partnerships);
- партнерство спільного програмування (сo-programmed European Partnerships);
- інституційне партнерство (іnstitutionalised partnerships).

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів