ДПА-2021: важлива інформація « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ДПА-2021: важлива інформація
5-02-2021

З 1 лютого розпочалася реєстрація для участі в ЗНО.



Наразі випускники, які цьогоріч завершують здобуття повної загальної середньої освіти, формуючи реєстраційну картку, обирають предмети, результати з яких вони використають як оцінку за державну підсумкову атестацію або як результат за шкалою 100-200 балів для вступу до вишів, натомість випускники минулих років позначають тільки предмети ЗНО.

До Українського центру оцінювання якості освіти надходить чимало запитань щодо зареєстрованого у Верховній Раді законопроєкту № 5014 від 04.02.2021, за яким учні, студенти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, матимуть право вибирати один з трьох варіантів оцінювання своїх досягнень — річне оцінювання, або державна підсумкова атестація, або державна підсумкова атестація у формі ЗНО.

Варто зазначити, що Міністерство освіти і науки України спільно з Українським центром оцінювання якості освіти в грудні 2020 року запропонували на розгляд Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної ради України (далі Комітет) різні моделі проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році з урахуванням епідемічної ситуації в Україні. Однією з таких моделей було передбачено скасування обов’язкової державної атестації у формі ЗНО для здобувачів повної загальної середньої освіти. Члени Комітету ухвалили спільне рішення перенести розгляд цього питання на першу половину березня, коли можна буде доволі точно спрогнозувати епідеміологічну ситуацію на період проведення основної сесії ЗНО.

Як зазначалося вище, у реєстраційних даних кожний учасник / кожна учасниця вказує мету складання зовнішнього незалежного оцінювання (отримання результату ДПА для здобуття повної загальної середньої освіти / отримання результату ЗНО для вступу до закладу вищої освіти / отримання обох результатів). Це дозволить без перереєстрації учасників забезпечити реалізацію тієї моделі проведення ЗНО у 2021 році, яку обере держава. Тому рекомендуємо цьогорічним випускникам не хвилюватися, а реєструватися для участі в ЗНО, уважно заповнюючи всі поля реєстраційної форми, зокрема свідомо обираючи перелік навчальних переметів для складання ЗНО, а також мету складання кожного з цих навчальних предметів.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів