Коментар Міністра Сергія Шкарлета щодо переведення учнів до 10-11 класів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Коментар Міністра Сергія Шкарлета щодо переведення учнів до 10-11 класів
1-02-2021

Переформатування мережі закладів середньої освіти, які здійснюють місцеві органи влади, не призведуть до масового закриття шкіл.



Всі 9-класники матимуть змогу вступити до 10 класів.

Про це в коментарі Укрінформу сказав Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

"Всі випускники 9 класів зможуть здобути повну загальну середню освіту, тобто закінчити 10 і 11 клас. Процеси переформатування мережі закладів освіти, які здійснюють органи місцевого самоврядування в межах реформи децентралізації, не призведуть до масового закриття шкіл", - сказав Сергій Шкарлет.

За його словами, в 2021 році зарахування до старшої школи відбуватиметься за встановленим порядком.

"Як і торік, воно відбуватиметься після видання наказу про переведення учнів 9-х класів в тому ж закладі освіти. Хіба що учень захотів перевестися до іншого закладу або з підстав відповідно до Порядку", - сказав Сергій Шкарлет.

Міністр зауважив, що якість шкільної освіти пов'язана з тим, наскільки ефективна вся освітня мережа. Окрім цього, триває реформа шкільної освіти, яка передбачає кілька етапів.

"Іншими словами якісна освіта не повинна залежати від того, чи школа розташована у великому місті чи маленькому селі. Вирішити цю проблему плануємо до 2027 року, коли в освіті зникне будь-яка дискримінація якості за низкою фінансових, регіональних чи інших подібних факторів. ...Реформа Нової української школи є тривалою та поетапною. Низку трансформацій ми плануємо завершити до 2027 року, після чого старша школа (тобто 10, 11, 12 клас) стане профільною і трирічною. Така система почне діяти з 1 вересня 2027 року, як це прописано в законах «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту»", - пояснив очільник МОН.

За словами Міністра освіти та науки, рішення про створення мережі ліцеїв, у яких буде старша школа, згідно з чинним законодавством прийматимуть обласні або міські ради (в містах із населенням понад 50 тисяч).

"Але це не означає, що профільні ліцеї створюватимуться лише в обласних центрах чи великих містах. Насправді створення ліцею залежатиме від спроможності такої обласної чи міської ради, засновників таких ліцеїв створити відповідну матеріально-технічну базу. Адже ми говоримо про єдиний підхід до стандарту і якості навчання, який має відбуватися в усіх закладах старшої школи одночасно і на єдиному рівні", - сказав Шкарлет.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів