МОН спільно з Національним банком підтримало запуск програми підготовки фахівців з цифрових фінансів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН спільно з Національним банком підтримало запуск програми підготовки фахівців з цифрових фінансів
30-12-2020

Міністерство освіти і науки України спільно з Національним банком підтримало запуск спеціалізованої програми підготовки фахівців у сфері цифрових фінансів з фокусом на відкритий банкінг – міні-МВА «Цифрові фінанси 4.0».



Це сприятиме підвищенню рівня фінансової грамотності споживачів і розвитку бізнесу.

Її створення напередодні впровадження в Україні відкритого банкінгу (в межах імплементації євродирективи PSD2) є дієвим елементом Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року, ухваленої НБУ влітку 2020 року. Серед основних завдань документу – сталий розвиток інновацій, розвиток Cashless economy.

«Розвиток фінтеху в Україні неможливий без кваліфікованих фахівців, які створюватимуть інноваційні сервіси на українському ринку. Зважаючи на прискорення переходу традиційних фінансів в онлайн-формат, підвищення рівня цифрових знань та навичок вітчизняних спеціалістів працюватиме на користь не лише фінансовому ринку, а й передусім – споживачам фінансових послуг», – зауважив заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

«Фінансова грамотність суспільства – ключова основа безпеки та стабільності економіки країни. Нам вдалося створити в Україні спеціалізовану програму для виховання та підготовки споживача у взаємодії із сучасною фінансовою системою. Також це можливість скористатися досвідом професіоналів, які будуть проводити лекції та практичні заняття у сфері діджитал-фінансів відповідно до світових трендів», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

У межах підготовки програми міні-МВА Національний банк надав ідеологічну та контентну підтримку. Отже, підготовка кадрів для фінансового ринку здійснюватиметься з урахуванням майбутніх законодавчих змін у регулюванні платіжного ринку та планів з запровадження в Україні стандартів OpenAPI для фінансових установ.

Організатори та партнери програми міні-МВА «Цифрові фінанси 4.0»:

- Університет банківської справи, Бізнес-школа УБС, економічний факультет КНУ ім. Тараса Шевченка в якості навчально-освітньої бази;

- компанії Mastercard, Cisco, Deloitte та Українська міжбанківська асоціація членів платіжних систем ЄМА в якості партнерів.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів