Конференція ЄКПО: проблеми, тренди і перспективи освіти у Європі « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Конференція ЄКПО: проблеми, тренди і перспективи освіти у Європі
3-12-2020

1-2 грудня 2020 року відбулася конференція Європейського комітету профспілок освіти, який об’єднує 127 профспілок із 52 країн – це понад 11 мільйонів освітян.



Така подія відбувається раз на чотири роки, але вперше в історії, через пандемію COVID-19, конференція відбулася в режимі онлайн.

Організації, що входять до Європейського регіону, обговорили низку питань та прийняли важливі рішення для протидії реаліям та викликам, що постали перед мільйонами вчителів, викладачів, молоді та інших працівників освітньої галузі в Європі.

Учасники конференції зазначили, що розвиток нормального суспільства неможливий без розвитку якісної освіти та її належного забезпечення. У деяких країнах не вистачає 1/3 вчителів. І сьогодні потрібно кардинально змінювати уявлення про професію вчителя, а самим учителям ставати більш прогресивними, щоб бути привабливим прикладом для молоді та залучати в професію молодих вчителів.

Новим світовим трендом в освіті стала цифровізація. Цифрова освіта дає багато можливостей, але змінює якість нашого життя. Використання цифрових інструментів, дистанційне навчання увійшло в усі національні системи освіти. Вони, звичайно, допомагають у час пандемії, але при цьому подвоюється навантаження на учительсько-викладацький склад. Адже їм паралельно потрібно й опановувати нові технології і готуватися до уроків та лекцій.

Учасники у своїх виступах застерігали, що скорочення видатків на освіту може стати великою проблемою.

Підвищення ролі і статусу учителя у період пандемії отримало інший погляд і значення. Адже, окрім належного фінансування освітніх потреб навчальних закладів та заробітних плат, додається питання якості підготовки майбутніх педагогів та підвищення кваліфікації для тих, хто навчає сьогодні.

В якості запрошеного гостя, у роботі конференції взяла участь Європейський Комісар з питань інновацій, науки, освіти, культури та молоді Марія Габрієль. Вона зазначила, що епідемія ще більше продемонструвала, що робота вчителя не оцінюється гідно.

«На сьогоднішній день проблеми освіти є першочерговими для вирішення, якщо ми хочемо досягти підвищення престижу вчительської професії та залучити молодь», – підкреслила Марія Габрієль.

Під час заходу відбулися вибори керівництва та членів нового Комітету. На посаду Президента ЄКПО на наступні чотири роки було обрано представника Шотландії, Ларрі Фланагана. Він висловив подяку за довіру та виголосив готовність розпочати роботу у цей складний час та виконувати програму діяльності, визначену на наступний період.

Від України до складу Комітету обрано голову Профспілки працівників освіти та науки України Георгія Труханова.

Під час роботи конференції було прийнято низку резолюцій, Робочу програму ЄКПО та бюджет на 2021 – 2024 роки.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів