Нацфонд досліджень отримав можливість профінансувати проєкти попередніх років – рішення Уряду « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Нацфонд досліджень отримав можливість профінансувати проєкти попередніх років – рішення Уряду
19-11-2020

18 листопада 2020 року, Уряд затвердив проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 липня 2018 р. № 528 і від 4 грудня 2019 р. № 1007».



Мета – створення можливості для фінансування Національним фондом досліджень України (НФДУ) проєктів, обраних переможцями спільних конкурсів, що проводилися Державним фондом фундаментальних досліджень (ДФФД) разом з іноземними науковими товариствами.

У 2017-2018 роках ДФФД разом з іноземними науковими товариствами було проведено конкурси спільних наукових проєктів та обрано переможців. Умовами конкурсів передбачалося, що фінансування української частини проєктів розпочнеться у 2018-2019 роках. Однак унаслідок реорганізації ДФФД, яка розпочалася на початку 2019 року, договори про виконання науково-дослідних робіт із переможцями спільних конкурсів не були укладені та кошти переможцям не були перераховані.

Через це НФДУ не мав можливості профінансувати українські організації відповідно до чинного законодавства. А наукові установи та заклади вищої освіти, які було визнано переможцями спільних конкурсів, не мали можливості розпочати роботу з виконання проєктів через відсутність рішення про їх фінансування. Водночас іноземні партнери зі своєї сторони активно реалізують свої частини наукових проєктів.

«Тепер українські вчені, які разом з іноземними колегами беруть участь у спільних наукових проєктах із проведення фундаментальних досліджень, незважаючи на реорганізацію Державного фонду фундаментальних досліджень, мають можливість отримати фінансування для виконання проєктів, які раніше були визнані переможцями конкурсів, оголошених фондом», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Після підтвердження актуальності виконання наукових проєктів рішенням тимчасової комісії, утвореної Національним фондом досліджень України, переможцям, визначеним Радою ДФФД, буде надана грантова підтримка за рахунок вільного залишку коштів бюджету НФДУ.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів