Відбулося нагородження переможців ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Відбулося нагородження переможців ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
2-10-2020

30 вересня 2020 року, в Національному заповіднику «Софія Київська» вітали переможців та призерів ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.



Усі вони найближчими днями будуть нагороджені преміями меценатів, дипломами та цінними подарунками. Виконавча дирекція Ліги українських меценатів розішле грошові премії переможцям та призерам у різних куточках України.

В урочистостях взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Інституту української мови Національної академії наук України, Міжнародного благодійного фонду «Ліга українських меценатів», освітянської громадськості, громадські активісти та митці.

Заступник Міністра освіти і науки України Артур Селецький привітав переможців та подякував педагогам, які долучилися до мовного марафону: підготували його учасників, працювали в журі різних етапів конкурсу. Він наголосив, що їхній професіоналізм, відповідальність та любов до дітей допомогли вихованцям успішно пройти усі випробування конкурсу і показати гарні результати.

До речі, імена багатьох учителів, які виховали переможців, давно відомі освітянам. Серед них – учителька Хустської гімназії-інтернату Закарпатської області Олеся Калинич, учителька Канівської гімназії імені Івана Франка Наталія Бондаренко – переможниці Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

Кілька років поспіль на перемогу в конкурсі надихають своїх учнів та учениць учителька української мови та літератури Миколаївського муніципального колегіуму імені Володимира Дмитровича Чайки Галина Ткаченко, учителька Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Оксана Карпенко, учителька Новоселицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів – дошкільного закладу Перечинського району Закарпатської області Жанна Федарка.

Нагадаємо, конкурс проходив у чотири етапи: шкільний, районний, обласний, підсумковий. Він об’єднав учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої освіти та студентів закладів вищої освіти. У підсумковому етапі цьогорічного конкурсу, що відбувся 29 лютого 2020 року, взяло участь близько 1000 учнів та студентів.

Імена переможців конкурсу затверджено наказом МОН від 10.09.2020 № 1123 «Про результати XХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика».

Крім морального задоволення від перемоги, 14 кращих знавців рідного слова упродовж року будуть отримувати стипендію Президента України. Відповідний наказ 23 вересня підписав т. в. о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет. Стипендії виплачуватимуться з 1 вересня 2020 року до 1 вересня 2021 року.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року № 1047 «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах» розмір стипендій становить:

- для учнів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти – 1420 гривень на місяць;
- для студентів закладів фахової передвищої освіти – 1770 гривень на місяць;
- для студентів закладів вищої освіти – 2600 гривень на місяць.

Довідково.

Конкурс було засновано українським меценатом Петром Яциком у 2001 році. Одним із натхненників конкурсу є виконавчий директор Ліги українських меценатів, голова Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, відомий вітчизняний прозаїк, критик, літературознавець, публіцист, громадський діяч Михайло Слабошпицький.

Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів», ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться на виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів