Велети світової авіації в КПІ ім. І. Сікорського « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Велети світової авіації в КПІ ім. І. Сікорського
1-08-2020

Історія КПІ ім. І. Сікорського тісно переплетена з історією української авіації. Адже чимало випускників університету стали провідними інженерами й винахідниками повітряних суден.

Сьогодні ж Політех співпрацює з багатьма авіакомпаніями, як-от: ДП «Антонов», «Boeing Україна», групою компаній «Прогрестех» та іншими. Цю багаторічну дружбу і її практичні результати відображено в експозиціях музею КПІ. Нещодавно вони поповнилися новими моделями. З цієї нагоди відбулася урочиста зустріч, на яку запросили керівництво ДП «Антонов», «Boeing Україна», «Авіапракт» і «Прогрестех-Україна».



Михайло Згуровський, ректор КПІ ім. І. Сікорського:
«Сьогодні ми зібралися, щоб ознайомитися з досягненнями окремих компаній. Поспілкуватися на теми авіації, підготовки кадрів для авіації та про майбутнє авіації загалом».

Олександр Лось, Президент ДП «Антонов»:
«Дуже велика честь для мене розпочинати презентацію стенду ДП „Антонов“. З 1947 року авіаційна наука та авіаційна практика розпочиналася на цій території сили, недалеко від КПІ. „Антонов“ є найбагатшою у світі авіабудівною компанією за кількістю розроблених базових типів літаків – близько 30, а базових модифікацій кілька сотень. На сьогодні літаків під маркою „Антонов“ випущено понад 22 тисячі».

Антон Кульчицький, директор «Прогрестех-Україна»:
«Ми співпрацюємо з КПІ з 2012 року. 2014-го відкрили навчальний центр, обладнаний сучасною комп’ютерною технікою, надавши студентам доступ до сучасного інженерного програмного забезпечення. 2016 року до центру долучилась компанія „Boeing Україна“. Ми демонструємо, що в Україні можна розвивати високі технології. У „Прогрестех Україна“ сьогодні працюють понад 300 випускників КПІ».

Олексій Стєпін, генеральний директор «Boeing Україна»:
«Для нас ця експозиція є дуже важливою, ми цим пишаємось. Представлені тут експонати віддзеркалюють все, що робить Boeing. Одна з найпотужніших ракет-носіїв, відомий усім транспортер Space shuttle, в розробленні якого брали участь інженери Boeing. Це продукція оборонного сектора. Недавно ми представили новий експонат і пишаємось ним, адже інженери КБ Boeing тут, в Києві, брали участь у створенні літака Boeing 777Х. Загалом в компанії на цей час працюють понад двадцять випускників КПІ».

Юрій Яковлєв, один із засновників і генеральний конструктор виробничого підприємства «Аеропракт»:
«Перший літак ми продали 1993 року в Угорщину. За неповні 30 років існування компанія виготовила більш як 1 200 літаків. Продаємо їх по цілому світові. Виготовляємо 7 літаків щомісяця і є найбільшим виробником літаків в Україні. Велику увагу приділяємо технології виготовлення: наші літаки мають бути безпечними, міцними та доступними. У компанії працюють інженери – випускники КПІ. Нещодавно ми почали роботу над створенням студентського конструкторського бюро, яке вже працює на базі КПІ».

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів