Всеукраїнський конкурс «Винахід року 2020»: 24 червня 2020 року відбулося оголошення та нагородження переможців « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Всеукраїнський конкурс «Винахід року 2020»: 24 червня 2020 року відбулося оголошення та нагородження переможців
25-06-2020

24 червня 2020 року відбулося оголошення та нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020». Захід проходив в онлайн-режимі за участю представників Укрпатенту, Торгово-промислової палати України та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Під час трансляції переможці отримали можливість презентувати власні проекти аудиторії.



Нагадуємо, конкурс «Винахід року 2020» проводився Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) спільно з Торгово-промисловою палатою України за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з метою популяризації винахідницької діяльності та привернення уваги вітчизняних і закордонних інвесторів й виробників.

У 2020 році на конкурс було подано 244 винаходи, які захищені чинними патентами України на винаходи, що видані протягом останніх 5 років. Варто зазначити, що 87 % від загального обсягу конкурсних робіт було подано науковими закладами України.

Конкурс «Винахід року 2020» проходив в три етапи. На першому етапі протягом лютого 2020 року здійснювався прийом та опрацювання конкурсних матеріалів Робочою групою Укрпатенту. Одночасно проводилась активна інформаційно-рекламна кампанія. Інформацію про Конкурс надсилали засобами електронного зв’язку безпосередньо підприємствам, вищим навчальним закладам, науковим установам та регіональним ТПП України. Також надавалися численні консультації щодо умов участі в Конкурсі, правил підготовки документів; перевірялися заявочні матеріали на відповідність умовам Конкурсу та здійснювалась їх попередня оцінка за встановленими критеріями.

На другому етапі Експертна рада Укрпатенту провела оцінювання всіх поданих матеріалів за критеріями, встановленими Положенням про Конкурс, та визначила 12 галузевих номінацій, які відповідають найбільш актуальним напрямам інноваційної діяльності: «Будівництво»; «Сучасні промислові технології та нова техніка»; «Енергетика та енергоефективність»; «Екологія»; «Нові речовини і матеріали»; «Технології агропромислового комплексу»; «Медицина»; «Фармацевтика»; «Харчове виробництво»; «Металургія»; «Оборона і державна безпека»; «Переробка промислових та побутових відходів».

На третьому етапі Конкурсна комісія розглянула результати роботи Експертної ради. У зв’язку з установленням Кабінетом Міністрів України на усій території загальнонаціонального карантину, засідання Конкурсної комісії проходило в режимі онлайн. Були проаналізовані підсумки конкурсу «Винахід року – 2020» і визначені переможці. До уваги бралися «якісні» показники – оригінальність технічного рішення, складність поставленої і вирішеної задачі, соціальна та гуманітарна значущість.

Висловлюємо подяку всім учасникам цьогорічного конкурсу за цікаві перспективні роботи. Сподіваємося, що з року в рік якість та рівень робіт, поданих на Конкурс, зростатимуть, а держава та бізнес-кола пропонуватимуть можливості для широкого впровадження перспективних розробок у життя, сприятимуть розвитку і популяризації винахідництва в нашій країні.


Докладніше на сайті ukrpatent.org

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів