Коли COVID-19 в Україні піде на спад? — нові дослідження науковців КПІ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Коли COVID-19 в Україні піде на спад? — нові дослідження науковців КПІ
3-06-2020

Відповідно до досліджень Світового центру даних «Геоінформатика і сталий розвиток» при КПІ ім. Ігоря Сікорського пандемія коронавірусу в Україні протягом останніх трьох місяців пройшла фазу щоденного зростання (початок березня – кінець квітня 2020 року), фазу стабілізації – протягом другої половини квітня – травня на рівні плато 400-500 нових інфікованих за день (за виключенням окремих сплесків, які суттєво не впливали на загальну тенденцію), а з кінця травня 2020 року намітилася тенденція повільного згасання пандемії, коли кількість щоденно видужалих людей, все частіше, почала перевищувати кількість щоденно інфікованих.

Затяжний, півторамісячний характер другої фази розповсюдження хвороби вчені пояснюють низьким рівнем дотримання карантину населенням України (піша і автомобільна мобільність українців в 1,5 – 3 рази перевищувала відповідні показники найбільш вражених хворобою країн Європи), необережним ставленням до виконання релігійних обрядів протягом весняних святкових днів, недостатньою якістю і кількістю медичних послуг.

В різних регіонах і населених пунктах України спостерігалася також значна нерівномірність приросту інфікованих людей. Він коливався від 1 хворого на 10.000 осіб на Сході і Півночі України до 22 хворих на 10.000 осіб в Західних і Центральних регіонах України. В результаті цього, станом на кінець травня 5 областей України і м. Київ виявилися не готовими до послаблення карантинних заходів.

31 травня, команда проєкту «Форсайт COVID-19» оприлюднила нові короткострокові і середньострокові прогнози поширення хвороби в розрізі регіонів країни і України в цілому. На найближчі 6 днів вчені передбачають лінійний, повільно-спадний характер розвитку пандемії в Україні з рівнем плато 300-450 нових інфікованих на день на фоні окремих сплесків. Після чого кількість щоденно інфікованих ймовірно буде ставати стійко нижчою за кількість щоденно видужалих людей. Схожа тенденція може відслідковуватися і в м. Києві, але із значно більшою волатильністю навколо середніх значень - 35-55 нових інфікованих на день. Середня абсолютна похибка у відсотках виконаного прогнозу не перевищує MAPE = 1.43% для України і МАРЕ = 1.78% для м. Києва.

Дослідження на основі середньострокового прогнозу вказують на початок переходу до фази повільного згасання пандемії з кінці травня – початку червня 2020 року. Монотонний характер цього процесу передбачається до кінця червня. За сприятливих обставин протягом наступного місяця прогнозується більш ніж дворазовий спад хвороби. Після чого вчені планують продовжити дослідження для уточнення подальшого характеру розвитку пандемії. Розрахункова середня абсолютна похибка у відсотках виконаного прогнозу не перевищує MAPE = 3.0%.







Додатково:

International Labour Organization: Более одной шестой всех молодых людей лишились работы из-за COVID-19

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів