Позиція Львівської національної академії мистецтв щодо онлайн дискусії про НАОМА 11 квітня « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Позиція Львівської національної академії мистецтв щодо онлайн дискусії про НАОМА 11 квітня
28-04-2020

Ректорат і Вчена рада Львівської національної академії мистецтв висловлює своє занепокоєння фактом нетолерантності в оприлюднених 11 квітня 2020 року під час онлайн «дискусійному столі» під титулом «Карантинна Рада Страх та відраза в Академії» судженнях окремих учасників щодо керівництва Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.

Сприймаючи як потрібний сам обмін думок з питань ближчих і дальших перспектив розвитку НАОМА як одного з лідерів формування критеріїв фаховості в мистецькій освіті в Україні, розмови над різними – адміністративними, правовими, професійно-методичними, науково-творчими, культурно-історичними, морально-етичними тощо – аспектами не можуть вестися в такому неконструктивному річищі припущень, чуток, інсинуацій, упередженості окремих співбесідників, при нерозумінні дуже складних проблем, які виникають у керівництва будь-якого закладу культури, науки чи освіти в реаліях сучасного життя.

Дивують деякі спрощені тлумачення тих чи інших норм, яких повинен притримуватися кожен заклад вищої освіти відповідно до чинного законодавства, з його як прогресивними положеннями, так і суперечностями. Відстоюванням мистецької специфіки освіти в Україні постійно займається як керівництво НАОМА, так і керівництво всіх ЗВО творчого профілю. В цій адміністративній комунікації з профільним міністерством, Кабінетом Міністрів України немає місця ні «перформенсам», ні «хеппенінгам», про які з такою їдкою іронією смакували окремі особи. Такі реалії повинен враховувати кожен керівник, тому тональність коментарів щодо дій ректора чи проректорів мала би бути дещо іншою.

Не вникаючи в зміст численних епізодів онлайн-розмови, і залишаючи поза межами наших суджень професійну компетентність ряду «спікерів», звертаємо, насамперед, увагу на неприпустимості використання такого формату спілкування заради особистих амбіцій окремих осіб, які нехтують етичними принципами висловлення думок і відверто принижують честь і гідність Ректора і проректорів НАОМА. В такий спосіб вони заохочують й інших до поширення наклепницьких ярликів на імена визначних мистців і педагогів, які стільки років зберігають обличчя академічної мистецької освіти в Україні, віддаючи данину її багатій історії і прокладаючи шляхи до її майбутнього. Проблемні питання розвитку мистецької освіти найбільш ефективно розглядати у форматах вільних диспутів (проблемно-теоретичні столи, наукові семінари або конференції, чи ж то науково-методичні наради) без маніпуляцій та агресії, а тим більше без корисливості в досяганні сумнівної, брутальної мети. До цього закликаємо ми дискутантів на перспективу, якщо Ви є справжніми вболівальниками за долю національної мистецької освіти.









Додатково:

Рахункова палата (2019): Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству культури України на підготовку кадрів для сфери культури і мистецтва вищими навчальними закладами ІІІ та ІV рівнів акредитації

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів