Дослідження: Оцінки студентів схожі на результати зовнішнього оцінювання « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Дослідження: Оцінки студентів схожі на результати зовнішнього оцінювання
29-03-2010

Соціологічне дослідження довело, що оцінки студентів українських ВНЗ корелюють з результатами, які вони досягли під час зовнішнього тестування, що свідчить про належну якість останнього, заявив в статті для «Дзеркала тижня» директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

«Кореляція (співвідношення) між середнім балом сертифікатів зовнішнього оцінювання і середнім балом, отриманим студентами перших курсів, зарахованими на навчання у 2008 р. (за результатами зимової та літньої сесій), дорівнює 0,522. У світовій практиці оптимальним вважається показник, що дорівнює приблизно 0,3», — заявив Лікарчук.

Він констатував, що подібна кореляція свідчить про об’єктивний характер зовнішнього оцінювання випускників.

«Можна говорити про високу кореляцію між зовнішнім оцінюванням і результатами навчання у вищих закладах освіти. Ця інформація — насамперед для тих, хто поширює міф такого змісту: «зовнішнє оцінювання нічого не вимірює», — констатував фахівець.

Дослідження, за словами Лікарчука, було проведене в листопаді 2009 — березні 2010 р. Національною академією педагогічних наук України, Інститутом соціології Харківського національного університету ім.В.Каразіна, журналом «Вісник. Тестування і моніторинг в освіті» та рядом громадських організацій за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Це дослідження проводилося із 22372 студентами 26 вищих навчальних закладів різних типів та форм власності.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів