"Ukrainian Military Pages": Умови вступу до військових вишів у 2020 році « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
"Ukrainian Military Pages": Умови вступу до військових вишів у 2020 році
15-03-2020

Система військової освіти інтегрована до загальнодержавної системи освіти. Вступну кампанію 2020 року організовано згідно з вимогами законів, умовами прийому до вищих навчальних закладів у поточному році, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки.

Про це АрміяInform повідомив заступник директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міноборони полковник Вадим Артамощенко.

До мережі вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти входить 2 університети, 4 академії, 6 військових інститутів, 3 коледжі сержантського складу, 1 відділення та 33 кафедри військової підготовки, 10 кафедр військової медицини та 3 військових ліцеї. Три заклади мають статус «Національний».

Терміни підготовки становлять – 2,5 року на здобуття ступеня освіти «фаховий молодший бакалавр», 4 роки – «бакалавр» за усіма спеціальностями, 1,5 року – «магістр».

На навчання прийматимуть осіб віком із 17 років у рік вступу до 30 років, які здобули повну загальну середню освіту з-поміж цивільної молоді, випускників військових або військово-морських ліцеїв і ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою та військовослужбовців контрактної та строкової служби. Також здобувати освіту зможуть резервісти і військовозобов’язані з повною загальною середньою освітою.

— Особливість вступної кампанії 2020 року – надання права військовослужбовцям строкової служби брати участь у конкурсі для вступу до ВВНЗ лише за сертифікатами зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти, – підкреслив полковник Вадим Артамощенко.

Також він додав, що контрактники, які бездоганно прослужили в ЗС України не менше одного терміну, або які проходять військову службу за призовом під час мобілізації та зазнали поранення в районі проведення ООС, мають право вступу до ВВНЗ на заочну форму навчання для здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» за цивільними спеціальностями.

Довідка. В умовах особливого періоду брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів при вступі на освітні програми у галузі воєнних наук мають право:

- громадяни України, звільнені зі строкової служби – протягом року після звільнення;

- студенти закладів вищої освіти, які виявили бажання вчитись у ВВНЗ;

- вступники з числа випускників військового (військово-морського) ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, які закінчили навчання в рік вступу;

- військовослужбовці за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Вступники з числа цивільної молоді та резервістів будуть брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань.

Крім надання сертифіката (сертифікатів) Українського центру оцінювання якості освіти або складання вступних іспитів з конкурсних предметів, кандидати обов’язково проходять психологічне обстеження, оцінювання рівня фізичної підготовленості та медичний огляд.

Порядок подачі документів

Особи з числа цивільної молоді, які виявили бажання вступити на навчання до ВВНЗ або ВНЗ ВНП, в період з 01 січня до 01 червня подають особисто заяву до районного або міського військового комісаріату за місцем реєстрації, до якої додають такі документи:

- автобіографія;

- копія документа державного зразка про повну загальну середню освіту (здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень), на основі якого здійснюється вступ, і додатка до нього;

- шість кольорових фотокарток розміром 3×4 см;

- копії документів, які відповідно до чинного законодавства встановлюють право на пільги при вступі до ВВНЗ (ВНП ЗВО);

- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;

- два поштових конверти з марками і заповненими особисто адресою проживання та адресою районного (міського) військового комісаріату, де вступник перебуває на військовому обліку;

- довідка про проходження спеціальної перевірки;

- копія документа, що посвідчує особу та громадянство (паспорт), військовий квиток або посвідчення про приписку.

Вступники, які зареєстровані на тимчасово окупованій території АР Крим, у Донецькій та Луганській областях і тимчасово проживають за їхніми межами, у разі неможливості оформлення особової справи у військовому комісаріаті за місцем проживання мають право подати заяву на вступ безпосередньо до приймальної комісії ВВНЗ. Оформлення особових справ таких вступників здійснюється безпосередньо у ВВНЗ.

Військовослужбовці за контрактом та строкової військової служби, що бажають вступити на навчання до ВВНЗ для здобуття освітньо-кваліфікаційних рівнів (ступенів) «молодшого спеціаліста» («фахового молодшого бакалавра») та «бакалавра» за схемою підготовки «курсант», з 1 лютого до 1 квітня подають рапорт за підпорядкованістю.

До рапорту додаються: копія документа державного зразка про повну загальну середню освіту (документа про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень) та додатка до нього, 6 фото 3×4 см, які завірені штабом військової частини, автобіографія, службова картка.

Терміни проведення вступних випробувань

Терміни проведення вступних випробувань до всіх ВВНЗ та ВНП ЗВО – з 09 по 17 липня включно, до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – з 01 до 17 липня.

Поза конкурсом цього року зможуть вступати до військових вишів особи, в яких один із батьків або усиновлювачів був військовослужбовцем, який загинув або був визнаний судом безвісти зниклим під час виконання обов’язків військової служби. Цією пільгою, відповідно до положень Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», можна скористатися впродовж трьох років після здобуття загальної середньої освіти. Також поза конкурсом мають право вступати до військових вишів учасники бойових дій (на території інших держав) та члени їх сімей. Це передбачено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Крім того, діятиме і цільовий прийом до військових вишів, так звана квота. Право зарахування на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів на підставі цільового прийому буде надано вступникам з-поміж військовослужбовців військової служби за контрактом. Для них встановлена квота в кожному виші в розмірі 10% від загального обсягу прийому за кожною спеціальністю підготовки.

Для вступників з-поміж випускників військових ліцеїв і ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою встановлено квоту – 12% від загального обсягу прийому. А вступники з осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України, та особи, місцем проживання яких є територія проведення ООС, матимуть квоту в кожному ВВНЗ у розмірі 3% від загального обсягу прийому за кожною спеціальністю підготовки.

У Департаменті військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міноборони створено оперативну групу, яка забезпечує координацію діяльності органів військового управління, ВВНЗ та ВНП ЗВО з питань проведення заходів вступної кампанії у 2020 році, контактний телефон якої: (044) 271-12-67.



Довідково: У військові коледжі цьогоріч можна вступити без ЗНО

Цього року від вступників у військові коледжі сержантського складу не вимагатимуть сертифіката ЗНО – вступник може подати їх за власним бажанням, щоб не складати іспитів.

Докладніше про це на сайті АрміяInform >>>










Додатково:

"Ukrainian Military Pages": Замість «академії» 6-місячні курси лідерства за зразком НАТО

Науковці НУО України імені Івана Черняховського долучилися до роботи експертної групи організації з питань науки і технологій НАТО (STO NATO)

"Ukrainian Military Pages": У військових вишах недобір, оголошено додатковий набір – братимуть майже всіх

Командир місії “ORBITAL”: Система підготовки військовослужбовця в Українських військових ЗВО відповідає сучасним стандартами НАТО

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів