Профспілка працівників освіти і науки України: Запущено державний просвітницький портал «stop-sexting» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Профспілка працівників освіти і науки України: Запущено державний просвітницький портал «stop-sexting»
15-02-2020

У День безпечного інтернету, що відзначався 11 лютого 2020 року, Міністерство цифрової трансформації спільно з Офісом уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби запустили соціально-просвітницький портал stop-sexting.in.ua та інформаційну кампанію «не ведись».

Побачили в інтернеті матеріали, що зображують сексуальні стосунки з дітьми? Спеціально для цього на державному порталі stop-sexting.in.ua є інтерфейс повідомлення. Просто повідомте про такий контент – держава його заблокує, а якщо вдасться, і видалить.

Лише 2019 року року державними органами видалено 1007 вебсторінок із України, які містили елементи сексуального насилля над дітьми.

Уповноважений президента України з прав дитини (дитячий омбудсмен) Микола Кулеба повідомив, що кожні 5 хвилин в інтернеті з’являється нове фото або відео сексуального змісту з дитиною.

Інформаційна кампанія #не_ведись, яка стартувала з 11 лютого, і є частиною проекту #stop_sexтинг та має на меті розповісти дітям, батькам і вчителям про захист від цих новітніх загроз.


Завдяки співпраці з Internet Watch Foundation на сайті stop_sexтинг також з’явиться кнопка порталу для повідомлення про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми.

За словами Миколи Кулеби, дуже часто злочинці змушують дітей викладати в соціальні мережі, або посилати їм особисто, селфі з оголеними частинами тіла.
Щоп’ять хвилин в інтернеті з’являється фото або відео сексуального змісту з дитиною чи підлітком, при цьому 40% матеріалів зображують дітей у віці до 10 років.

Кожна третя фотографія, що зображує дитину в сексуальному контексті, це особисті селфі підлітків, – констатує дитячий омбудсмен.

Найчастіше ці особисті фото й відео викладені сторонніми особами всупереч волі зображеної чи зображеного – і це стає предметом аб’юзу, причиною емоційної травми підлітків.

Також виявилося:

30% – дітей погоджуються на офлайн-зустріч з онлайн-знайомцями, не підозрюючи всієї небезпеки;

70% – дітей бачили в інтернеті неприйнятні для себе речі;

24% – батьків знають, що їхні діти дивилися в інтернеті речі, які можуть їх травмувати;

80% – батьків не знають, куди можна звернутися в такому випадку.








Додатково:

Новый доклад ЮНЕСКО: Насилие и запугивание в школе представляют серьёзную глобальную проблему

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів