НАЗЯВО: Акредитація - початок активної фази. На сьогодні отримано 1684 заявки на акредитацію « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
НАЗЯВО: Акредитація - початок активної фази. На сьогодні отримано 1684 заявки на акредитацію
4-10-2019

1 жовтня у приміщенні Національного заповідника “Софія Київська” пройшло чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

«Фактично на цьому засіданні ми розпочинаємо дуже масштабний процес акредитації освітніх програм. Адже на сьогодні ми отримали 1684 заявки про наміри на акредитацію і 387 з них – це заявки на акредитацію магістерських програм, що закінчуються в січні 2020» – з цих слів розпочалося засідання Агентства.

Під час засідання було розглянуто низку надзвичайно актуальних питань, серед яких зокрема були зроблені наступні рішення:

- Графік, за яким закладам вищої освіти надаватиметься доступ до електронних кабінетів та прийматимуться заяви разом з відомостями про самооцінювання;

- Реєстр експертів з акредитації, де було затверджено включення перших експертів для проведення акредитаційних експертиз. Даний реєстр експертів згідно з Порядком відбору буде формуватися та доповнюватися відповідними рішеннями Національного агентства.

- Затвердження внесення змін до складу галузевих експертних рад та затвердження голів галузевих експертних рад та їх заступників;

- Затвердження оновленого Порядку відбору експертів з акредитації освітніх програм (п.13 р.4 викладений в новій редакції);

- Аналітичний звіт “Виконання критеріїв надання та підтвердження статусу національного закладу вищої освіти”.


АКРЕДИТАЦІЯ: початок активної фази

Уже 9-10 жовтня 2019 року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти отримає перші матеріали від закладів вищої освіти, які заявили про готовність акредитувати свої освітні програми у межах так званого «пілоту»: вони перші випробували онлайн-платформу, через яку формується акредитаційна справа.

До «пілоту» залучено заклади як державної, так і недержавної форми власності: «класичні» університети, профільні, зокрема педагогічні та військові зво, академії, а також наукові установи.

«Пілотні» акредитації наразі в процесі, після цих «перших ластівок» розпочнеться розгляд масиву справ у повноцінному режимі нон-стоп. 01 жовтня 2019 року на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було затверджено Графік доступу до електронних кабінетів та подання заяв про акредитацію закладами вищої освіти у 2019/2020 н.р.

Упродовж цього року заплановано розгляд 1687 акредитаційних справ – зокрема аналіз форм самооцінювання, експертний візит і оціночний звіт експертів, висновок відповідної Галузевої експертної ради, рішення Національного агентства.

Право першими розпочати процес акредитації (після завершення «пілотів») – за магістерськими програмами, термін підготовки за якими завершується у грудні 2019 року.




За інформацією:
naqa.gov.ua





Додатково:

НАЗЯВО: Лист-роз’яснення щодо акредитації освітніх програм освітньо-наукового рівня (доктор філософії) у 2019-2020 н.р.

100 днів НАЗЯВО: перші акредитації мають початися вже у жовтні, загалом упродовж наступних років акредитують близько 15 тис програм

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів