Освіта в 2019 році: погляд на різні системи освіти у всій Європі « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Освіта в 2019 році: погляд на різні системи освіти у всій Європі
1-10-2019

Цьогорічний звіт Організації економічного співробітництва та розвитку демонструє, що вища освіта надає людям реальні переваги на ринку праці.



У ньому також досліджуються деякі фактори, які спричиняють нестачу вчителів, та викривається серйозність проблеми гендерної нерівності та розбіжностей в оплаті праці в галузі освіти.

Щороку Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) публікує звіт «Погляд на освіту», який містить огляд систем освіти в державах-членах ОЕСР.

Цьогорічний звіт «Погляд на освіту» був оприлюднений на початку вересня 2019 року та містить детальну інформацію і дані про всі рівні освіти з особливим акцентом на вищу освіту. Звіт охоплює всі країни ОЕСР, а також країни-партнери: Бразилію, Російську Федерацію, Аргентину, Китай, Колумбію, Коста-Рику, Індію, Індонезію, Саудівську Аравію та ПАР.

У звіті зібрано та проаналізовано дані щодо таких тем, як:

- результати навчальних закладів та вплив навчання;

- доступ до освіти, а також участь та процес навчання;

- фінансові ресурси, що виділяються на освіту;

- роль викладачів та умови праці;

- організація шкіл.

У центрі уваги – вплив вищої освіти на індивідуальні шляхи професійного зростання. Отримані результати свідчать, що рівень зайнятості серед дорослих людей з вищою освітою приблизно на 9% вищий, ніж серед тих, хто має лише вищу середню освіту. Що стосується заробітку, то вплив вищої освіти ще більший. Вища освіта сприяє отриманню в середньому на 57% більшої зарплати. Крім того, збільшення фінансування освіти за останні 10 років сприяло більшому охопленню вищою освітою у багатьох країнах-членах ОЕСР.

Однак деякі професії більш популярні ніж інші. У звіті показано, що сфери з високим попитом, такі як інженерія чи комп’ютерні технології, страждають від дефіциту кваліфікованих працівників. Лише 14% випускників отримали диплом за спеціальністю в сфері інженерії чи виробництва, і лише 4% обрали спеціальність у сфері інформаційних та комунікаційних технологій.

Щодо професії вчителя, звіт пропонує цікаву інформацію стосовно проблеми нестачі вчителів, з якою зіштовхнуються багато країн ОЕСР. Наприклад, відповідно до даних, що містяться у звіті, тільки 10% вчителів початкової та середньої школи особи є молодшими 30 років. Це означає, що урядам необхідно інвестувати в цю професію з метою сприяння прийому на роботу і утримання вчителів для компенсації виходу на пенсію працівників старшого віку.

Однією з проблем, що впливають на привабливість вчительської професії, як зазначається в доповіді, є різниця в окладах. У більшості країн ОЕСР зарплата педагогів збільшується в залежності від рівня викладання. У Бельгії та Норвегії, наприклад, вчителі початкової школи отримують на 30% менше, ніж їхні колеги в старших середніх школах, навіть якщо у них однаковий стаж роботи. Такий стан справ є особливо тривожним, оскільки 83% вчителів початкової школи в країнах, що розглядаються в доповіді, – жінки. У середній освіті жінки складають 60% вчителів, а в вузах – тільки 40%.

За інформацією ОЕСР, причина високої частки жінок в сфері початкової школи - економічна. Вчителі-чоловіки заробляють менше, ніж чоловіки з аналогічним рівнем освіти в інших професіях. З іншого боку, вчителі-жінки заробляють практично стільки ж, скільки жінки з тим же рівнем освіти в інших сферах. У цьому контексті, ЄКПО ще раз підкреслює, наскільки важливо вирішувати проблему гендерної сегрегації у вчительській професії. Ми також наголошуємо на тій надзвичайно важливій ролі, яку в цьому процесі відіграють профспілки освіти.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів