Омбудсман: Роз’яснення щодо розмежування понять «доступ до публічної інформації», «звернення» та «запит на отримання інформації про себе» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Омбудсман: Роз’яснення щодо розмежування понять «доступ до публічної інформації», «звернення» та «запит на отримання інформації про себе»
29-09-2019

До Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини постійно надходить велика кількість скарг громадян щодо порушення їх права на доступ до публічної інформації та з проханням притягнути порушника до адміністративної відповідальності.

З аналізу таких скарг та долучених запитів на інформацію вбачається, що в більшості випадків заявники ототожнюють запит на інформацію із зверненням щодо вирішення питань по суті, а саме реалізацією особистих прав, зокрема соціальних, житлових, земельних.

Важливо знати, що публічна інформація – це попередньо зафіксована інформація, яка вже існує, і не вимагає у відповідь на запит створювати певну інформацію, надавати роз’яснення тощо.

Омбудсман: Роз’яснення щодо розмежування понять «доступ до публічної інформації», «звернення» та «запит на отримання інформації про себе»


Водночас при розгляді звернень громадян у суб’єкта владних повноважень або іншого адресата, до якого звертається заявник, не виникає обов’язку надати публічну інформацію (тобто, фіксовану інформацію), а виникає обов’язок вчинити інші дії: надати роз’яснення для реалізації певного права особи, надати чи визнати за особою певний юридичний статус, вжити певних заходів задля реалізації прав громадян тощо.

При цьому слід звертати увагу і на різницю в оформленні запиту на інформацію та звернення (стаття 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», стаття 5 Закону України «Про звернення громадян»).

Зауважуємо, що у разі незадоволення дією чи рішенням органу державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, посадової особи громадяни мають право подати скаргу у порядку підлеглості вищому органу або посадовій особі.

Також доволі часто заявники хибно керуються Законом «Про доступ до публічної інформації», коли запитують інформацію про себе. Однак у такому разі запит повинен відповідати вимогам частини шостої статті 16 Закону України «Про захист персональних даних» (містити прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит).

З огляду на це, просимо заявників перед направленням скарг до Уповноваженого брати до уваги відмінності між правом на звернення (заява, скарга, пропозиція), правом на доступ до публічної інформації (інфозапит) та правом на отримання інформації про себе.









Додатково:

Омбудсман: Харківський університет Повітряних сил недостатньо фінансується Міністерством оборони

Омбудсман: До Київського університету культури охоронці не пустили працівників Офісу Уповноваженого

Омбудсман: Доповідь щодо ситуації з правами людини в Україні

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів