Страйк проти глобальних кліматичних змін: освіта за навколишнє середовище « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Страйк проти глобальних кліматичних змін: освіта за навколишнє середовище
24-09-2019

Протягом цього тижня, 20-27 вересня 2019 року, чимало учнів, студентів та молоді в Європі та в усьому світі виходять на вулиці, щоб взяти участь у акціях протесту проти глобальних кліматичних змін.



Молоді люди вимагають змістовних політичних дій, спрямованих на вирішення екологічних проблем. Їх турбують екстремальні погодні явища, танення льодовиків та полярних льодів, лісові пожежі та забруднення дикої природи. Вони шукають вирішення питань не тільки зовні, але і всередині класних кімнат, допитуючись у вчителів що можна зробити, щоб врятувати навколишнє середовище.

Недопущення критичної зміни клімату та екологічної катастрофи – це питання зміни нашої економічної системи. Це якраз чудова можливість для профспілок, щоб обговорити це питання з молоддю та інтегрувати його в профспілкові дебати, розглядаючи соціальні наслідки кліматичних змін.

Членські організації Європейського комітету профспілок освіти висловлюють солідарність з молодими людьми, які на цьому тижні вийшли на акції протесту і демонстрації заради досягнення більш здорового середовища та сталого розвитку на нашій планеті. На рівні ЄС ми повинні гарантувати, щоб освітянські профспілки активно долучаються до розробки «Зеленого курсу ЄС».

Інтернаціонал освіти оголосив надзвичайну кліматичну ситуацію в освіті під час Тижня кліматичних дій і приєднався до протесту в Брюсселі 20 вересня. Також, на Всесвітньому конгресі Інтернаціоналу у липні 2019 року, було прийнято дві Резолюції щодо ролі освіти та науки у захисті навколишнього середовища. Декілька європейських профспілок освітян (наприклад, в Італії, Іспанії та Франції) також підтримують цей заклик, беручи участь у демонстраціях та пропагуючи його через свої інформаційні канали. Деякі організації-члени ЄКПО (наприклад, у Німеччині) вимагають, щоб органи освіти офіційно скасували заняття в освітніх закладах в день страйку, щоб не допустити притягнення до відповідальності вчителів через участь у демонстраціях.

У статті мережі «Еврідіка» «Як освіта може сприяти поінформованості та діям щодо зміни клімату?» досліджено причини, чому навчання з екологічних питань та питань зміни клімату має бути інтегрованим у всі рівні та аспекти освітніх систем.

Для інформації

У березні 2019 року, приблизно 1,4 млн людей у 120 країнах світу, більшість з яких є учнями-підлітками і студентами, брали участь у глобальному страйку з вимогою до політиків вжити заходів проти кліматичних змін. У травні 2019 року у Глобальному кліматичному страйку взяло участь понад мільйон людей у понад 1600 містах, знову ж таки значна кількість – молодь.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів