Майже 90% українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Майже 90% українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру
10-09-2019

Більшість українців обізнані щодо реформування шкільної освіти і концепції НУШ.



Про це свідчать результати дослідження «Нова українська школа: сприйняття населенням», проведеного Урядовим контактним центром напередодні нового навчального року.

Переважна більшість опитаних – 87,6% – відповіли, що знають про реформу. Ще 9,3% – що чули про НУШ і хотіли б мати більше інформації. І лише 2% опитаних нічого не знають про ключові зміни у шкільній освіті. При цьому респонденти зазначали, що інформацію про НУШ переважно отримують з Інтернету (39,2%) або від учителів і адміністрації школи (24,9%).

Майже 90% українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру


За даними опитування, найкраще українці обізнані щодо:

- скасування конкурсів у перший клас та гарантованого навчання у школі за місцем проживання;

- перепідготовки вчителів для розвитку професійних якостей відповідно до вимог НУШ;

- введення в дію нових державних стандартів та навчальних програм для початкової школи;

- профілізації старшої школи та її подовження на один рік;

- компетентнісного навчання;

- виборів директорів шкіл на конкурсній основі.

Більшість батьків, діти яких пішли в перший клас у вересні минулого року і навчались протягом 2018-2019 навчального року вже за новими стандартами, констатують, що дітям подобається відвідувати школу. 31,6% батьків оцінили задоволеність своїх дітей на максимальні п’ять балів, ще 35,4% – на чотири.

Рівнем знань і навичок, які отримують діти у школі, задоволені 25,2% і скоріше задоволені 41,9% батьків. На їхню думку, найбільш ефективно в Новій українській школі у дітей розвивають емоційний інтелект, навички роботи в команді та вміння досліджувати світ.

Опитані батьки першачків відзначають, що під час уроків дітям дають більше свободи – особлива увага приділяється рухливій діяльності, успіхи учня оцінюються не у порівнянні з успіхами інших, а співвідносно з його особистісним зростанням, на заняттях вчителі активно застосовують електронні засоби навчання.

“Нова українська школа має значну підтримку в суспільстві, й для нас це дуже важливий показник. Саме тому одним із пріоритетів роботи Міністерства зараз буде розробка стратегії пришвидшення реформи НУШ, аби більше дітей змогли відчути нову якість шкільної освіти”, – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Нагадаємо, що цьогоріч до Нової української школи прийшло приблизно 426 тисяч першачків. У другий клас НУШ перейшло майже 455 тисяч учнів. Крім того, триває пілотування 3-го класу НУШ у 129 школах по всій Україні.

Довідково.

Дослідження «Нова українська школа: сприйняття населенням» проводилось у 2019 році спільними зусиллями МОН та Урядового контактного центру. В опитуванні взяли участь понад 1800 респондентів зі всієї України, які мешкають у селах, великих і маленьких містах. 39% опитаних респондентів мають дітей, які протягом 2018-2019 навчального року вчились у першому класі НУШ – вони брали участь як у загальному опитуванні, так і у спеціальному блоці для батьків першокласників НУШ.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів