Стажування у вишах Канади та робота над спільними дослідницькими проєктами – МОН та Mitacs підписали угоду про співпрацю « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Стажування у вишах Канади та робота над спільними дослідницькими проєктами – МОН та Mitacs підписали угоду про співпрацю
4-09-2019

Впродовж наступних трьох років українські студенти та вчені зможуть працювати над дослідницькими проєктами у вишах Канади.



Вони також за можливості відвідуватимуть воркшопи та семінари провідних іноземних експертів. Це передбачено Угодою Міністерства освіти і науки з канадською організацією Mitacs. Документ днями набрав чинності.

Угода дає змогу українським дослідникам брати участь у двох міжнародних програмах, якими опікується Mitacs.

Перша з них – програма дослідницьких грантів Globalink Research Awards – призначена для українців, які навчаються в магістратурі, аспірантурі або докторантурі. Так, учасники працюватимуть над власними дослідницьким проєктом під керівництвом канадського та українського професорів. За умовами програми таке співробітництво триватиме від трьох місяців до півроку. У цей час для учасників можуть проводити тренінги з професійного розвитку.

Інша програма – Globalink Research Internship – орієнтована на студентів-бакалаврів і має вже напрацьований механізм, за яким відбирають учасників. Так, на етапі оголошення конкурсу претендентам надають перелік пріоритетних тем, за якими проводитимуться дослідження у вишах Канади. Далі, після подачі заявки, вони проходитимуть співбесіду з потенційним науковим керівником. Відбір кандидатів проходить з урахуванням вже наявних знань, умінь та навичок. Тож чим ширше кандидат розкриє свій досвід і потенціал у заявці, тим більшою буде ймовірність його участі у програмі за конкретною темою.

Торік понад півсотні українських студентів пройшли стажування за програмою Globalink Research Internship у більш як 30 закладах вищої освіти Канади. У 2019 році на участь у програмі надійшло 669 заявок, серед яких переможцями стали 81 студент-бакалавр. Важливо, що стажування для них є безкоштовним. Серед іншого, програма покриває медичне страхування, проживання та харчування учасників. За можливості вони також можуть відвідувати воркшопи, семінари та інші інтерактивні заходи.

Співпраця МОН та Mitacs триватиме до грудня 2022 року. Далі партнери зможуть продовжити її ще на 3 роки.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів