Колектив ОНМедУ просить президента України Володимира Зеленського допомогти у вирішенні ситуації, яка склалася через дії МОЗу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Колектив ОНМедУ просить президента України Володимира Зеленського допомогти у вирішенні ситуації, яка склалася через дії МОЗу
5-08-2019

Колектив Одеського національного медичного університету продовжує боротьбу проти беззаконня та свавілля очільників Міністерства охорони здоров’я України, які давно перейшли межу припустимого.

Колектив направив листа президенту України Володимиру Зеленському з проханням допомогти у вирішенні ситуації, яка склалася через дії МОЗу та триває вже більше року. У зверненні наголошується: той факт, що МОЗ є органом управління університету та органом державної влади, не є дозволом на порушення законів. Зокрема, законодавство не передбачає повноважень МОЗу призначати в.о. ректора ОНМедУ. Однак вже майже рік з незрозумілих на те причин Супрун намагається призначити керівником університету свою прибічницю Дубініну. Вона неодноразово організовувала рейдерські захоплення університету за участі проплачених тітушок та шляхом постійного тиску та залякування працівників та студентів.

Порушуючи закон, МОЗ будь-якими способами намагається заблокувати роботу ОНМедУ. Уже минуло сім місяців 2019 року, а МОЗ і досі не затвердило кошториси університету на 2019 рік. Саме через це працівникам не виплачувались зарплати, студентам – стипендії, що призвело до масових звільнень працівників, також не було можливості оплатити комунальні послуги та належним чином здійснювати господарську діяльність. У гуртожитки припинили постачання газу, був високий ризик відключення ще й електроенергії, що могло призвести до відключення хворих пацієнтів університетських клінік від електричних апаратів, що підтримують їх життєдіяльність.

Адміністрація ОНМЕдУ довела провину МОЗу у суді та в травні домоглося розблокування бюджету: казначейство провело платежі саме на підставі ухвали суду та платіжних документів за підписом т.в.о. ректора Юрія Сухіна. Проте МОЗ вдалося до небаченого: перестало надавати фінансування. Через відсутність коштів знову неможливо проводити платежі.

Про те, що МОЗ намагається знищити Одеський університет будь-якими способами свідчить також той факт, що відомство двічі намагалося провести через Кабінет Міністрів рішення про злиття ОНМедУ з КДМУ ім. С.І. Георгієвського. Це нонсенс, оскільки діяльність Кримського університету сьогодні здійснюється на користь держави-агресора.

Складається враження, ніби МОЗ просто нахабно знущається з людей, які реально уже не мають засобів для існування. Студенти та працівники ОНМедУ поставлені на межу виживання. Ми обурені та шоковані протиправними діями з боку керівництва МОЗу. Ця незаконність і свавілля повинні бути терміново припинені. Ситуація неприпустима та потребує негайного врегулювання.

Колектив просить Володимира Зеленського захистити права 14 тисяч людей, які працюють і навчаються в ОНМедУ, забезпечити нормальне та стабільне функціонування університету. Президента просять врятувати від Супрун один з найстаріших та найбільших вищих навчальних закладів країни.

Колектив ОНМедУ просить президента України Володимира Зеленського допомогти у вирішенні ситуації, яка склалася через дії МОЗу
Колектив ОНМедУ просить президента України Володимира Зеленського допомогти у вирішенні ситуації, яка склалася через дії МОЗу



Довідково: Суд витребував у ДМС документи на підтвердження припинення Супрун громадянства США

Як повідомляла прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва - 05.08.2019 року відбулось підготовче засідання у справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра та визнання її дій протиправними.

Суд зобов’язав Державну міграційну службу України надати належним чином засвідчену копію документа, що підтверджує припинення Уляною Супрун громадянства США, виданого уповноваженим органом США. Суд також ухвалив витребувати від Секретаріату Кабінету Міністрів України копії протоколів засідань Уряду, в яких приймала участь в.о.Міністра Уляна Супрун з моменту призначення її на цю посаду та до 5 серпня включно. Вказані матеріали необхідно надати до суду протягом місяця – до 5 вересня 2019 року.

Наступне підготовче засідання у справі призначено на 30 вересня 2019 року.






За інформацією:
onmedu.edu.ua,
oask.gov.ua





Додатково:

ЛИСТ ГОЛОВИ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ НМУ ІМ. О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРУ ЗЕЛЕНСЬКОМУ

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва нагадала Супрун про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень

Студенти-медики Тернопільського медуніверситету ім.І.Горбачевського започаткували акцію #Stopifom

Ректор Донецького національного медичного університету заявив про рейдерське захоплення вишу і про замах на його життя

Керівники провідних вишів України звернулися до Генпрокурора за захистом від протиправних дій щодо НМУ імені Богомольця

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів