МОН: Стартувала атестація ЗВО в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Стартувала атестація ЗВО в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності
27-07-2019

МОН запустило процес державної атестації наукових напрямів вишів, за результатами якої вони вперше зможуть отримати кошти на базове фінансування науки. Відповідна інформація була розміщена на сайті МОН 23 липня 2019 року.

На цей рік держава передбачила на базове фінансування науки в університетах 100 млн гривень. Кошти зможуть отримати ті виші, які отримають найвищу оцінку. Важливо, що проходити атестацію буде не заклад у цілому, а його наукові напрями: загалом їх передбачено 7.

Для визначення кращих було розроблено спеціальну методику. Вона враховує досить широкий спектр показників наукової діяльності закладу за останні 5 років. Зокрема, оцінюватиметься новизна та практична цінність наукових результатів, інтегрованість у світовий освітньо-науковий простір, перспективи розвитку тощо.

Оцінку ефективності здійснюватимуть експерти за відповідними напрямами, а результати атестації затверджуватиме атестаційна комісія.

У підсумку кожен напрям відноситимуть до однієї з трьох груп – А, Б, В – або визнаватимуть таким, що не пройшов атестацію. З 1 вересня цього року отримати кошти на базове фінансування зможуть ті заклади, наукові напрями яких будуть віднесені до групи А. Передбачається, що в майбутньому базове фінансування надаватимуть також для групи Б.

Щоб пройти атестацію, заклад має подати до МОН заявку та необхідні інформаційні матеріали. Кінцевий термін подання документів – 5 вересня 2019 року.

Докладніша інформація та форми заявок: https://bit.ly/30NRgRt









Додатково:

Про обсяги фінансування науково-дослідних робіт, наукових заходів та інфраструктури у 2018 році за КПКВК 2201040

Кількість патентів, отриманих ЗВО України в 2018 році

Промислова власність у цифрах за 2018 рік: ЗВО з найвищою винахідницькою активністю

Переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей 2017/2018 навчального року

Двосторонні наукові конкурси у 2018 р.

На базі ЦНДІ ОВТ ЗС України відбулось нагородження переможців Всеармійського конкурсу “Кращий винахід року”

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів