Освітні програми українських вишів зможуть акредитувати авторитетні іноземні агентства - затверджено перелік « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Освітні програми українських вишів зможуть акредитувати авторитетні іноземні агентства - затверджено перелік
11-07-2019

Відтепер держава визнаватиме акредитацію освітніх програм в українських вишах, зроблену низкою іноземних агентств.



Тобто студентам, які навчались за акредитованими цими організаціями програмами, видаватимуть диплом державного зразка. Відповідний перелік агентств було затверджено 10 липня 2019 року, на засіданні Уряду.

Затверджений перелік дозволить вишам, які виявили бажання визнати освітні програми за певними спеціальностями, звертатися до перевірених та доброчесних установ. Отримані від них сертифікати вони надалі зможуть безперешкодно визнати в Україні. Така сертифікація є добровільною і стосуватиметься як державних і комунальних, так і приватних закладів.

Агентства, зазначені в українському переліку, попередньо увійшли до Європейського реєстру забезпечення якості вищої освіти (EQAR). До нього належать установи, які дотримуються загального набору принципів забезпечення якості освіти в Європі. Серед країн, у яких діють такі агентства, - Швейцарія, Португалія, Іспанія, Хорватія, Німеччина, Франція, Австрія, Фінляндія та інші.
акредитація ліцензування вища освіта
Надрукувати

“У Законі “Про вищу освіту” чітко виписана процедура акредитації освітніх програм - строки розгляду документів, які виші подають до Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти, термін дії сертифіката про акредитацію, підстави для його переоформлення. Однак однією з вимог Закону є також визнання сертифікатів про акредитацію, виданих профільними іноземними агентствами. Прийняте наразі Урядом рішення дозволяє нам стверджувати, що ця норма Закону є реалізованою у повному обсязі”, - пояснила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Надалі планується, що МОН здійснюватиме щорічний моніторинг Європейського реєстру та, за потреби, вноситиме зміни до затвердженого переліку.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів