Уже створено 10 Центрів колективного користування науковим обладнанням в університетах, до кінця року їх буде 15 – Лілія Гриневич « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Уже створено 10 Центрів колективного користування науковим обладнанням в університетах, до кінця року їх буде 15 – Лілія Гриневич
9-07-2019

Сьогодні вже створено 10 Центрів колективного користування науковим обладнанням (ЦККНО) в університетах.



9 з них – 2018-го, а ще 1 центр відкрито цьогоріч у Харківському національному університеті радіоелектроніки. Загалом до кінця 2019-го існуватиме 15 ЦККНО у вишах. Про це розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні, 8 липня 2019 року, під час преспідходу в Сумському національному аграрному університеті.

«Наша ідея, яку ми втілюємо останні 2 роки цього Уряду: ми будуємо мережу Центрів колективного користуванням науковим обладнанням в університетах країни. У чому ця ідея полягає. Для сучасної науки обладнання є надзвичайно дорогим. І в наших університетах є проблема зношеності обладнання, яке не відповідає потребам сучасної науки. Дуже складно забезпечити в кожному закладі таке обладнання. І навіть значно багатші країни, ніж Україна, йдуть шляхом створення мережі таких центрів. Ми обираємо кращі університети в певній сфері і саме там розміщуємо лабораторії, які стають центрами, куди приїхати для проведення досліджень і вимірювань можуть науковці з інших вишів та наукових інститутів», – зазначила Лілія Гриневич.

Ця програма була започаткована МОН 2018-го. Зокрема, того ж року було створено ЦККНО «Лабораторія екологічного землеробства та природокористування» в Сумському національному аграрному університеті.

Основні напрями досліджень, які здійснюються в лабораторії:

Визначення вмісту важких металів у ґрунті;
Визначення вмісту важких металів у природних та стічних водах;
Визначення вмісту нітратів у продукції рослинництва;
Визначення вмісту кисню у воді та стічних водах;
Оцінка рівня радіаційного забруднення;
Визначення концентрації речовин у різноманітних розчинах (зокрема, стічних водах, реагентах, органічних розчинниках, кислотах тощо);
Оцінка кислотності ґрунту;
Оцінка родючості ґрунту.

У центр вкладено 4 млн гривень. 3,5 мільйони – це цільові кошти Міністерства освіти і науки, а ще 500 тис грн – кошти СумНАУ.

Загалом на проєкт зі створення центрів 2018 року було передбачено 33млн грн та ще 33 млн грн – 2019-го. Також планується 56млн грн інвестицій на 2020 рік.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів