Горизонт 2020 : Інформація про розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти 05 червня 2019 року « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Горизонт 2020 : Інформація про розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти 05 червня 2019 року
10-06-2019

05 червня 2019 року відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

<…> Під час засідання Комітету було розглянуто питання про виконання заходів щодо врахування рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» (Рішення Рахункової палати від 11 вересня 2018 року № 23-5).

Заслухавши і обговоривши інформацію про виконання заходів щодо врахування рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» (Рішення Рахункової палати від 11 вересня 2018 року № 23-5), Комітет з питань науки і освіти відзначає таке.

За дорученням Голови Верховної Ради України А.В. Парубія до Комітету з питань науки і освіти надійшло на розгляд Рішення Рахункової палати від 11 вересня 2018 року № 23-5 «Про розгляд Звіту про результати аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Зазначене Рішення містить відповідні рекомендації Рахункової палати Кабінету Міністрів України та Міністерству освіти і науки України.

Комітет з питань науки і освіти на виконання вказаного доручення Голови Верховної Ради України направив до Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України звернення щодо надання інформації про вжиті заходи за результатами згаданого аудиту Рахунковою палатою.

Прем’єр-міністр України В. Гройсман доручив (доручення №39572/6/1-18 від 11.12.2018) Міністерству освіти і науки України, Міністерству фінансів України, Міністерству закордонних справ України відповідно до компетенції розглянути звернення Комітету та про вжиті заходи в установлений строк поінформувати Комітет і Кабінет Міністрів України.

Разом з тим, Комітет отримав відповідь лише від МОН України.

Міністерство освіти і науки України листом від 12.12.2019 № 1/10-3884 повідомило Комітет, що поінформувало Рахункову палату про виконання частини рекомендацій щодо вказаного аудиту та наказом від 03.12.2018 № 1332 затвердило План заходів Міністерства освіти і науки України щодо врахування рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» (далі – План заходів).

З часу прийняття зазначеного наказу Міністерства освіти і науки України пройшло пів року, окремі положення Плану заходів виконанні, разом з тим, деякі зауваження Рахункової палати потребують ще врахування або додаткового роз’яснення, низка проектів нормативних актів перебуває на погодженні.

З урахуванням проведеного обговорення народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти одностайно прийняли рішення:

1. Інформацію про виконання заходів щодо рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» (Рішення Рахункової палати від 11 вересня 2018 року № 23-5) взяти до відома, відзначивши актуальність вирішення порушених Рахунковою палатою питань для розвитку наукової сфери України та забезпечення здійснення нею ефективного міжнародного науково-технічного співробітництва.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України забезпечити пришвидшення погодження та прийняття проектів нормативних актів, розроблених в рамках виконання заходів з рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

3. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України забезпечити повноцінне виконання Плану заходів щодо врахування рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» та протягом січня 2020 року надати до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та Рахункової палати звіт про стан їх виконання у 2019 році.

4. Рекомендувати Рахунковій палаті провести аналіз стану виконання у 2018-2019 роках рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» та за його результатами прийняти відповідне рішення.








Додатково:


Рахункова палата: Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 11.09.2018 № 23-5

Інформація про результати аудиту ефективності виконання зобов'язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва і за Рамковою програмою Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020"

НІСД: «Врахування національних інтересів у процесі інтеграції української науки у світовий дослідницький простір»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів