Лілія Гриневич: кожен державний виш зможе підключитися до Scopus та Web of Science за кошти бюджету « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Лілія Гриневич: кожен державний виш зможе підключитися до Scopus та Web of Science за кошти бюджету
17-05-2019

Усі українські виші та наукові установи – незалежно від відомчого підпорядкування – отримають підключення до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету.



Йдеться про державні та комунальні заклади. Про це повідомила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні, 16 травня 2019 року, під час наукової дискусії щодо розвитку науки в університетах.

«Сьогодні я підписала наказ для перерахування 42 млн 989 тис грн до Державної науково-технічної бібліотеки (ДНТБ). Вона найближчим часом забезпечить проведення державної закупівлі та укладання договорів з постачальниками баз даних з одного боку та закладами з іншого. Отже, всі виші та наукові установи, що мають статус бюджетних, цьогоріч будуть за державні кошти підключені до баз даних Scopus та Web of Science», – зазначила Лілія Гриневич.

Доступ до баз буде відкрито з 1 червня на один рік з можливим подальшим продовженням цього терміну.

Міністр нагадала, що 2017 року МОН вперше забезпечило підключення за кошти бюджету до Scopus та Web of Science для своїх вишів та наукових установ. Так, тоді доступ до Scopus отримали 67 закладів, а до Web of Science – 64, а вже через рік, 2018-го, до Scopus – 135, Web of Science – 105.

«Ми бачимо, що в поєднанні звісно ж з багатьма іншими факторами, це приносить свої плоди. Так, кількість публікацій українських науковців у виданнях, що індексуються в Scopus та Web of Science, зростає – і це справедливо для багатьох галузей, а не лише, скажімо так, для «традиційно сильних» в Україні дисциплін. А це значить, що покращується представлення здобутків української науки на світовому рівні», – зауважила Міністр.

Вона додала, що коли установи МОН отримали підключення, багато інших закладів, які мають інше відомче підпорядкування, зверталися до Міністерства з проханням також надати їм доступ. Це стало додатковою мотивацією для МОН провести необхідні переговори з постачальниками послуг та забезпечити передплату для всіх українських дослідників.

Щоб отримати доступ, закладу треба буде подати заявку до ДНТБ. Підключитися можна буде одразу до кількох баз, однак, на кожну треба подавати окрему заявку. Докладну інформацію про процес розмістять на сайті ДНТБ.

У межах заходу українські виші та наукові установи також отримали премії Scopus Awards Ukraine – їх вручили в 7 номінаціях. Під час визначення переможців враховували такі показники як публікаційна активність, цитованість статей тощо.

Так, цього року премію отримали:

визначний внесок у розвиток науки – Київський національний університет ім. Тараса Шевченка
визначний внесок у розвиток сільськогосподарської науки – Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна
визначний внесок у інжинірінг та технології – Київський політехнічний університет
визначний внесок у гуманітарні науки – Львівський національний університет імені Івана Франка
визначний внесок у медичні науки – Львівський національний університет імені Івана Франка
визначний внесок у природничі науки – ННЦ Харківський фізико-технічний інститут
визначний внесок у соціальні науки – Національний університет «Львівська політехніка»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів