Цікаві факти про дитячі садочки за кордоном « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Цікаві факти про дитячі садочки за кордоном
16-05-2019

Дізнайтеся про особливості дитячих дошкільних навчальних закладів у Німеччині, Італії, Іспанії, Великій Британії, Фінляндії, Ізраїлі та Швеції.



Німеччина

У Німеччині малюкам необов’язково ходити до садочка і ясел. Але за бажанням відвідувати їх можуть усі дітки. Оплата залежить від доходу батьків. Для малозабезпечених сімей є пільги. Орієнтовна вартість ясел – 80 євро, дитсадків – 50.

Дитячі садки в Німеччині працюють до обіду. Але є такі, де дитину можна залишити на ніч.
Вартість обіду у садочку становить 60-100 євро на місяць. Але можна давати дитині їжу з собою. Це обов’язково має бути здорове харчування. У садочках немає уроків. Вважається, що у малюків має бути дитинство, а знання вони отримають у школі. Тому тут діти співають, малюють, танцюють, ліплять. До того ж багато уваги приділяється спілкуванню. Тут розвивають комунікативні навички дітей, вчать їх знаходити вихід зі складних ситуацій, бути толерантними і співчувати іншим. У групах навчаються здорові дітки та малюки з особливими потребами. У Німеччині є таке поняття, як «дитяча стипендія». Від народження і до 18 років діти отримують гроші. А студенти – до 25 років. Сума сягає 190 євро на місяць.

Дитячі садки в Італії

В Італії діти йдуть до садочка після трьох років. До цього вони виховуються вдома батьками, бабусями, дідусями, тітками, сестрами та іншими родичами. Італійські садки поділяються на два типи: державні і приватні. Батьки здебільшого віддають перевагу державним, але відвідування їх коштує дорожче. Як і в Німеччині, вартість залежить від доходу сім’ї. Суми виходять дуже різні – від 4 до 400 євро на місяць. Харчування дитини в садочку оплачується окремо – 2-3 євро на день. Малюків забирають до 16:30. Але батьки можуть домовитися залишати дитину і до 18:30. Для цього потрібна довідка з роботи і додатково сплатити приблизно 60 євро на рік. Влітку дитячі садки в Італії не працюють. Хіба що за додаткову плату (10 євро на день) дитина може ходити до садочка в липні і серпні. На уроках маленькі італійці малюють, співають, танцюють. Також в програмі є і вивчення англійської мови.

Іспанія

В Іспанії діти починають відвідувати садок у 3 роки. Це необов’язково, але іноді, якщо дитина не ходить до садочка, батькам треба пояснювати причину в мерії. Обов’язкове відвідування дошкільного закладу починається з 6 років. Це перехідний етап – від останнього «класу» дитячого садка до початкової школи. Якщо батьки не віддали дитину на навчання в цьому віці, їх можуть притягнути до відповідальності. У дитячому садку в Іспанії діти 2-3 рази на день гуляють, 2 рази їдять. Решту часу відведено на заняття.
У дітях виховують толерантність і не сприймають конфлікти на класово-національному ґрунті. З 5 років дітей відправляють у табір. Маленьких – на одну ніч, а дітей старшого віку – на 2-3 дні.

Швеція

У Швеції дитячі садки також діляться на державні та приватні. Обидва типи платні. Вартість відвідування залежить від доходу сім’ї. Якщо батьки не можуть оплатити навчання в садку, кошти надає держава. Але в такому разі дитина перебуватиме там менше часу. У дитячих садках Швеції надаються пільги сім’ям із двома та більше дітьми. За навчання в садочку другого малюка і наступних дітей платить держава або батькам надають суттєву знижку. Тут роблять акцент на фізичний розвиток дітей. Вони багато займаються та грають на свіжому повітрі. Їм дозволяють бруднитися, лежати на землі, ходити по калюжах. Вважається, що брудна дитина – це щаслива дитина. Іноді діти навіть сплять на вулицях у спальних мішках. Так їм зміцнюють імунітет і прищеплюють любов до природи.

Фінляндія

У Фінляндії батьки здебільшого віддають дітей до громадських дитсадків. Якщо ж вони вибирають приватний садок, держава може взяти частину витрат на себе. Перш ніж дитина прийде до садочка, додому приходить вихователь, щоб скласти індивідуальний план розвитку й ознайомитися зі звичками, режимом та харчуванням малюка. У садку в дітей немає занять. Немає і обмежень: основне завдання – стежити, щоб дитина не нашкодила собі і навколишнім. Діти можуть спокійно лежати на землі або сидіти в калюжі. У садочки Фінляндії дітей беруть із 9 місяців. На одного вихователя тут залишають 4 дітей до трьох років або 7 після трирічного віку. Всього в групах по 21 дитині. Дитячі садки Фінляндії працюють з 6:15 до 17:00. На заняттях діти переважно співають, читають казки, готують концерти до свят.

Велика Британія

Державні садки у Великій Британії безкоштовні. У такі заклади батьки можуть віддати дитину з трьох років. Зазвичай залишати дитину в садочку можна до 15 годин на день. Ходити в такі дитячі садки можуть навіть діти, чиї батьки живуть у країні нелегально. Приватні садки у Великій Британії дуже дорогі. Діти можуть їсти те, що дають у садочку, або приносити їжу з собою. Це може бути і гамбургер, і шоколад. Денний сон в англійських дитячих садках не практикується. Але дитина може спати де завгодно – навіть в ігровій кімнаті.
Для англійців нежить, застуда і навіть невелика температура не перешкода – їхні діти і в такому стані відвідують дитсадок.

Ізраїль

Дитячі садки в Ізраїлі працюють 12 місяців на рік. Тільки наприкінці серпня є двотижневі канікули. Режим роботи дитячих закладів: із 7:00 до 17:00 з неділі по четвер і з 7:00 до 12:30 по п’ятницях. У групах навчається від 8 до 24 дітей. На одного вихователя залишають 9-10 малюків. До державних дитсадків можна приводити дитину з трьох років. Навчання там безкоштовне, але працюють вони до обіду, і їжу треба приносити з собою. Дітки можуть також відвідувати додаткові заняття з музики, ритміки, йоги, англійської мови та інші уроки за бажанням.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів