16 українських ЗВО увійшли до міжнародного наукометричного рейтингу SCImago 2019 « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
16 українських ЗВО увійшли до міжнародного наукометричного рейтингу SCImago 2019
16-04-2019

У 2019 році у рейтингу SCImago брали участь 33 українські установи, з яких 16 – заклади вищої освіти.

16 українських ЗВО увійшли до міжнародного наукометричного рейтингу SCImago 2019


SCImago Institutions Rankings – наукометричний рейтинг. Відмінність полягає у використанні базі даних – Scopus. SCIMago є рейтингом наукових організацій, а не тільки ЗВО. Єдине обмеження на входження в даний рейтинг – мати не менше 100 публікацій будь-якого типу, що індексуються Scopus за 5 років, що передують року публікації рейтингу. Наприклад, для рейтингу 2016 г. 5 річний період становить 2011-2015 рр.

Методологія (https://www.scimagoir.com/methodology.php)

SCImago SIR оцінює наукові організації за 8 індикаторами, які, як і в випадку з Leiden Ranking, не зводяться в таблицю. Сайт проекту дозволяє генерувати звіти по країнах і окремим індикаторам. За замовчуванням дається таблиця, в якій об’єкти наведені в порядку убування за індикатору O (загальна кількість публікацій).

SIR аналізує наукові та науково-дослідні установи за композитним індикатором, який поєднує в собі три різних набори показників, заснованих на дослідницькій діяльності, інноваційних заходах і громадському впливу, який вимірюється через видимість у веб.

Індикатори і опис

1. O. Outputs – Кількість публікацій, індексованих в Scopus.
2. IC. International Collaboration – Частка публікацій у співавторстві з зарубіжними організаціями.
3. NI. Normalized Impact – Індикатор показує цитованість організації по відношенні до середнього світового значення. Наприклад, значення 0,8 означає, що організація не дотягує 20% до середньосвітового рівняю
4. Q1. High Quality Publications – Частка журналів, опублікованих в першому квартилі (топ 25%) за відповідними предметними галузями.
5. Spec. Specialization Index – Індикатор визначає охоплення предметних дисциплін цією організацією. Значення варіюються від 0 до 1. Значення 1 = організація охоплює весь спектр представлених в Scopus предметних областей.
6. Exc. Excellence Rate – Індикатор визначає частку публікацій організації, що входять в топ 10% найбільш цитованих публікацій за відповідними предметними областями.
7. Lead. Scientific Leadership – Кількість публікацій, в яких відповідний автор належить до даного ЗВО.
8. Ewl. Excellence with Leadership – Частка публікацій, в яких автор даного ЗВО є першим автором в списку авторів.






За інформацією:
scimagoir.com,
nure.ua






Додатково:

THE University Impact Rankings 2019: Українські ЗВО увійшли до рейтингу впливу університетів на соціальний та економічний развиток

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів